Museus i Centre d'Interpretació

Centre de Visitants del Parc Natural de la Serra d'Espadà

El Centre de Visitants del Parc Natural de la Serra d'Espadà s'ubica en el municipi d'Eslida, localitat inclosa en l'espai protegit. Es tracta de l'antiga escola del municipi, que va ser restaurada i preparada per al seu ús com a centre de visitants.

Centro de Visitantes del Parque Natural de la Sierra de Espadán - El Museo El rincón de los sentidos. Foto: Lluís Català

HORARI D'OBERTURA AL PÚBLIC

El Centre de Visitants roman obert (calendari 2013):

 • De dimarts a diumenge, de 9h a 14h.
 • Tancat: Del 21 al 31 de desembre.
*Ocasionalment pot estar tancat per activitats externes que s'avisen amb antelació en la web i en el tauler d'anuncis del Centre.

ACCÉS

L'accés al Centre de Visitants és gratuït.

En el cas de grups és necessari avisar amb antelació a fi de programar la visita i facilitar la regulació del nombre de visitants. Per al Programa d'Educació Ambiental és necessari concertació prèvia amb l'Oficina Tècnica.

Centro de Visitantes del Parque Natural de la Sierra de Espadán - Espacios del centro Exposició de recursos. Foto: Lluís Català
Centro de Visitantes del Parque Natural de la Sierra de Espadán - Secciones y instalaciones del centro El racó dels pobles del Parc. Foto: Lluís Català

SECCIONS I INSTAL•LACIONS DEL MUSEU

El Centre de Visitants compta amb una exposició de 76 m2 i un audiovisual com principals recursos interpretatius:

Exposició:

 • El racó dels sentits: es treballa l'oïda per mitjà d'un conjunt d'esquellots, l'olfacte amb una estructura que conté plantes aromàtiques, la vista amb un puzle del Parc i el tacte amb una surera en què es pot simular la saca del suro.
 • Panells informatius: expliquen la distribució de la surera en la Península Ibèrica, la tècnica d'elaboració dels taps de suro, les carboneres i neveres d'Espadà, l'art de fer bastons, les oliveres i l'oli i les festes que se celebren en els municipis del Parc.
 • Vitrines: contenen taps de suro i ferramentes per a fabricar-los, canyes, falques de lledoner i una cistella amb rovellons, un rusc fet amb suro i una varietat de bots de mel.
 • Estructura modular: conté informació sobre els 19 municipis inclosos en el Parc Natural.
 • Maqueta del Parc Natural de la Serra d'Espadà.
 • La fauna: es pot conéixer la fauna present en el Parc a través de les figures de goma espuma distribuïdes per tot el Centre.
 • Informació de la saca del suro.

Audiovisual Parc Natural de la Serra d'Espadà:

La funció principal d'este documental és realitzar una breu descripció del Parc, mostrant al visitant la seua diversitat d'elements i paisatges. Es remarca en el fet de que es tracta d'un espai natural habitat.

ALTRES DADES

Institució a la qual pertany el Centre: Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana.

Any de fundació: 2008

Director: Antonio Cases Mollar

Persones de contacte: Vicente Ferri Verga / Gemma del Amo Marco

Activitats didàctiques que realitza:

 • Atenció al visitant: acollida, atenció i orientació sobre les possibilitats i característiques del Parc.
 • Interpretació ambiental per mitjà de la projecció de l'audiovisual i la visita autoguiada a l'exposició.
 • Programa d'Educació Ambiental dirigit a tot tipus de públic.

Descarregar fitxa