Museus i Centre d'Interpretació

Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ens endinsa en el passat i el present d'aquesta vila de la Costa Brava. La seu principal del Museu es troba dins el conjunt monumental del Monestir. Els seus orígens els trobem al segle X i s'edifica sobre estructures anteriors d'època romana documentades arqueològicament. En aquest mateix conjunt arquitectònic trobem l'església fortificada i la Porta Ferrada.

Des de l'explotació de les suredes dels dominis de l'Abat de Sant Feliu fins a l'artesania, el suro hi és present, mostrant el procés de transformació de la matèria primera i amb exemples de multiplicitat de productes, alguns com el Quixot editat en suro per la impremta Viader o altres peces artístiques.

La visita a l'interior del Monestir es pot complementar amb el circuit per les torres de defensa, l'interior de l'església i el jardí de l'Hort de l'Abat.

Museo de Historia de Sant Feliu de Guíxols - El Museo Sala El suro, una panoràmica sobre l'activitat manual, la industrialització i l'artesania del suro. Foto: Jordi Gallego, MHSFG

HORARI D'OBERTURA AL PÚBLIC

El Museu és obert:

D'octubre a juliol:
 • De dilluns a dissabte, de 10h a 13h i de 16h a 19h.
 • Diumenges i festius, de 10h a 13h.
De juliol a setembre:
 • De dilluns a diumenge, d'11h a 21h.

ACCÉS

L'edifici és accessible sense barreres arquitectòniques, excepte el circuit de les torres.

Entrada general: 2€

Entrada reduïda: 1€

*Per exposicions puntuals consultar al Museu.
Museo de Historia de Sant Feliu de Guíxols - Acceso Capseta-joier en suro. Foto: Jordi Gallego, MHSFG
Museo de Historia de Sant Feliu de Guíxols - Secciones y instalaciones del museo Quixot editat en paper de suro, exposat al Museu. Foto: Jordi Gallego, MHSFG

SECCIONS I INSTAL•LACIONS DEL MUSEU

El Museu es divideix en varis espais:

 • Sala El Monestir i la Vila, sobre les relaciones entre el poder feudal de l'Abat i el municipi al llarg dels segles.
 • Sala Guíxols: Eines i Creences, sobre el període anterior a la fundació del Monestir, la vida quotidiana i les creences dels ibers i romans que habitaren el lloc de Guíxols.
 • Sala El Suro, una panoràmica sobre l'activitat manual, la industrialització i l'artesania del suro.
 • Sala La gent i el mar, mostrant diferents aspectes dels treballs i el lleure relacionat amb el mar: la pesca, les drassanes, la navegació, els balnearis i banys de mar, l'estiueig i el turisme.
 • Espai Josep Albertí, amb exposició d'obra pictòrica d'aquest artista guixolenc i exposicions temporals d'art.
 • Espai del Metge Rural, on l'exposició Curar-se en salut ens presenta la salut vista com un tresor en què ens han ajudat i ens ajuden molts professionals i coneixements, tradicionals i actuals. Aquest espai nasqué per fer memòria dels metges rurals que amb voluntarisme suplien les mancances mèdiques d'altre temps.

ALTRES DADES

Institució a la qual pertany el Museu: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Directora i persona de contacte: Sílvia Alemany i Nadal

Any de fundació: 1904

Activitats didàctiques que realitza:

 • Tallers
 • Visites guiades

Observacions: El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols pertany a la Xarxa de Museus de la Costa Brava i a la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.

Descarregar fitxa