Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK PARTICIPA A LA FIRA ECO-SÍ PROMOCIONANT EL SURO COM A MATERIAL SOSTENIBLE I DE QUALITAT

22/11/2010

La Xarxa Europea de Territoris Surers va participar a la cinquena edició de la Fira ECO-SÍ a Girona del 19 al 21 de novembre. Gràcies al projecte RETECORK, un instrument per al desenvolupament sostenible en zones rurals, el qual rep la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, la Xarxa realitza accions de promoció com fires, taules rodones, conferències... donant a conèixer la pròpia Xarxa, els seus objectius i línies de treball i promovent la relació d'aquesta amb altres entitats del sector.

 

ECO-SÍ es consolida com a mostra de productes i iniciatives respectuoses amb el medi ambient i destaca el nou espai dedicat a la bioconstrucció, on el suro pot i ha de recuperar una posició rellevant per a fomentar el concepte de la sostenibilitat en el camp de l'edificació.

 

RETECORK va explicar que el suro, a més de ser el sistema de tapament idoni per a vins, caves i xampanys, gaudeix d'unes qualitats inigualables com la lleugeresa, elasticitat, impermeabilitat, compressibilitat i propietats ignífugues i aïllants ideals per a ser utilitzat en projectes arquitectònics i de construcció. RETECORK va distribuir fulletons, catàlegs, punts de llibre i dossiers tècnics amb la finalitat de conscienciar al públic general i a professionals del sector.

 

A més de les propietats inherents al material, la sureda ajuda a frenar el canvi climàtic ja que fixa més diòxid de carboni, segons IPROCOR, que la mitja que fixen els boscos reforestats de l'Estat Espanyol. Actua també com a fre a la desertificació i alberga una gran reserva de biodiversitat. El suro és un material natural, renovable i reciclable.

« Veure totes les notícies