Notícies

« Veure totes les notícies

L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE SUMILLERS ES COMPROMET AMB EL TAP DE SURO I REAFIRMA LA SEVA CONTRIBUCIÓ ENOLÒGICA

24/02/2011

El 23 de febrer es signa un conveni de col·laboració entre la Xarxa Europea de Territoris Surers, l'Associació Catalana de Sumillers i l'Institut Català del Suro a favor del tap de suro com aliat natural del vi.

 

La signatura del conveni per part de RETECORK s'emmarca dins del projecte Territoris Surers. El suro i els paisatges surers base del desenvolupament sostenible en zones rurals, el qual rep el finançament del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER. L'acte de signatura va tenir lloc dins del marc del Concurs al Millor Sumiller Català 2011 al Fòrum Gastronòmic de Girona i durant l'acte van intervernir-hi l'alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova Martí, en representació de RETECORK, Jordi Bort Ferrando, President de l'Associació Catalana de Sumillers i Manel Pretel Wilson, Director de l'Institut Català del Suro.

 

L'acte es va iniciar amb la firma del conveni de col·laboració i seguidament amb uns parlaments dels protagonistes. L'Associació Catalana de Sumillers es va comprometre a recomanar, aconsellar i informar al consumidor, en l'exercici de la seva professió, del caràcter sostenible d'aquest material i la seva contribució enològica, a incloure la formació de suro en la docència adreçada als sumillers, a donar difusió en les cartes de vins dels restaurants a un símbol acreditatiu avalat a nivell internacional dels taps tapats amb suro, el Cork Mark, i a reforçar el suro com a element imprescindible en la cadena de valor del vi.

 

Per una altra banda, l'Institut Català del Suro es compromet a seguir desenvolupant la seva tasca de promoció del tap de suro, potenciar l'activitat R+D i formar i assessorar als prescriptors claus com ho són els sumillers i RETECORK seguirà treballant pel desenvolupament econòmic i social, trobant en el suro l'element idoni per aquest objectiu amb l'aspiració que el sector surer, motor històric de la nostra economia local, segueixi desenvolupant el mateix o major paper en els municipis.

 

L'acte culminava amb una encaixada de mans dels representants de les tres entitats i el posterior nomenament de Manual Angosto del Celler de Can Roca com a Millor Sumiller Català 2011.

« Veure totes les notícies