Notícies

« Veure totes les notícies

LA DENOMINACIÓ D'ORIGEN EMPORDÀ ES COMPROMET AMB EL TAP DE SURO

24/02/2011

El 23 de febrer, dins del marc del Fòrum Gastronòmic Girona 2011, es va signar un conveni de col·laboració a favor del tap de suro com aliat del vi entre RETECORK, el Consell Regulador de la D.O. Empordà i l'Institut Català del Suro.

 

La signatura va tenir lloc a l'espai del Mercat del Vi i van intervenir-hi Lluís Medir Huerta, President de la Comissió Executiva de RETECORK, Josep Blanch Dalmau, President del Consell Regulador de la D.O. Empordà i Manel Pretel Wilson, Director de l'Institut Català del Suro. La signatura d'aquest conveni per part de la Xarxa Europea de Territoris Surers és resultat d'un projecte el qual va rebre la col·laboració de la Fundación Biodiversidad.

 

L'acte es va iniciar amb uns parlaments dels responsables de cada entitat on van deixar palès el seu compromís amb el material. RETECORK es compromet a seguir treballant pel desenvolupament econòmic i social, trobant en el suro l'element idoni per aquest objectiu amb l'aspiració que el sector surer, motor històric de la nostra economia local, segueixi desenvolupant el mateix o major paper en els nostres municipis. Així, la D.O. Empordà recomanarà a tots els seus associats la utilització del tap de suro i el promocionarà com a millor sistema de tapament a nivell qualitatiu, funcional i mediambiental. Seguidament, l'Institut Català del Suro es compromet a seguir amb la tasca de promoció del tap de suro, potenciar l'activitat R+D i formar i assessorar als prescriptors claus amb l'objectiu de demostrar la contribució enològica del tap de suro al vi.

 

Cal destacar que les tres entitats van fer referència clara al paisatge mediterrani, que és el paisatge empordanès, aquell que combina la vinya pel que fa als paisatges agrícoles i les suredes entre els paisatges forestals. L'acte va seguir amb la firma pròpiament dita del conveni de col·laboració i la posterior encaixada de mans i brindis.

« Veure totes les notícies