Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK I ASECOR EN EL 12º SALÓN DEL VINO Y LA ACEITUNA D' EXTREMADURA

04/04/2011

San Vicente de Alcántara, 4 d'abril de 2011.-El 12º Salón del Vino y la Aceituna d'Extremadura té lloc en el municipi de Almendralejo els díes 6, 7, 8 i 9 d'abril. Donada la importància de representació vitivinícola i la projecció a l'exterior del Salón, RETECORK i ASECOR decideixen aunar esforços mitjançant un estand compartit per les dues entitats amb el que es promocionarà l'ús del suro i per suposat del tap. La participació de RETECORK en aquest event s'emmarca dins el projecte pilot Territorios Corcheros. El corcho y los paisajes corcheros como base del desarrollo sostenible en zonas rurales, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER.

 

A més de l'estand corporatiu, RETECORK participa en una taula rodona on presentarà la Xarxa, els seus objectius, missió, línies de treball i el projecte pilot anomenat anteriorment. Compartirà escenari amb ASECOR, el Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal i Bodegues Viña Santa Marina. La taula rodona culminarà amb la firma d'un manifest a favor del tap de suro entre les diferents entitats participants.

 

Posteriorment, RETECORK i ASUMEX- Asociación de la Sumillería Extremeña, es comprometen a favor del tap de suro com aliat natural del vi mitjançant la firma d'un conveni de col·laboració. L'acte de la firma tindrà lloc a les 12.00h en el mateix Salón de Actos del Palacio del Vino y la Aceituna i intervindràn Andrés Hernáiz de Sixte, alcalde de San Vicente de Alcántara i Vicepresident de RETECORK i Sergio del Castillo González, President de ASUMEX. 

 

Finalmente, cal destacar la implantació de la campanya de reciclatge de taps de suro Reciclas corcho, reciclas vida, projecte que impulsa ADISANVI-Asociación de Discapacitados Intelectuales de San Vicente de Alcántara. La iniciativa consistirà en la col·locació estratègica de contenedors  per a la recollida de taps generats durant les jornades del Salón i utilitzar-les per un nou ús, en aquest cas, objectes decoratius fets amb suro. Durant les jornades, es podrà asistir a tallers d'integració i artesanía dirigits al públic en general, especialment infants. Aquesta campanya rep a més la col·laboració d'entitats com RETECORK, l'Ajuntament de San Vicente de Alcántara, ASECOR, Obra Social La Caixa o Bodegues Viña Santa Marina.

 

« Veure totes les notícies