Notícies

« Veure totes les notícies

LA ASOCIACIÓN DE LA SUMILLERÍA EXTREMEÑA ES COMPROMET AMB EL TAP DE SURO

06/04/2011

San Vicente de Alcántara, dimecres 6 d'abril de 2011.- El 6 d'abril, dins el marc del 12ª Salón del Vino y la Aceituna d'Extremadura a Almendralejo, es firma un conveni de col·laboració a favor del tap de suro com aliat natural del vi entre RETECORK-Xarxa Europea de Territoris Surers i ASUMEX-Asociación de la Sumillería Extremeña.

 

En l'acte de firma intervenen Andrés Hernáiz de Sixte, Alcalde de San Vicente de Alcántara i Vicepresident de RETECORK i Sergio del Castillo González, President d'ASUMEX i s'iniciarà amb uns parlaments dels responsables de cada entitat on subratllaran el seu compromís amb el material.

 

Aquest conveni i compromís s'emmarca, per part de RETECORK, en el projecte pilot, Territorios Corcheros, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural).

 

RETECORK es compromet a seguir treballant pel desenvolupament econòmic i social dels municipis vinculats al suro, trobant en el tap l'element idoni per aquest objectiu. També adopta el compromís de col·laborar íntimament amb ASUMEX per a la realització de campanyes de sensibilització i formació sobre el suro destinades al sector de l'hostalería, treballadors del mateix sector, escoles de formació, productors i fins i tot consumidors finals.

 

D'altra banda, ASUMEX es compromet a recomanar , aconsellar i informar al consumidor, en l'exercici de la seva professió, del caràcter sostenible d'aquest material i la seva contribució enològica, així com reforçar el paper del suro com element imprescindible en la cadena del valor de vi. 

 

L'acte segueix amb la firma pròpiament del conveni de col·laboració i la posterior apretada de mans com símbol de compromís.

« Veure totes les notícies