Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK DESENVOLUPA LA PRIMERA FORMACIÓ ESPECÍFICA DEDICADA AL SURO DINS DEL MÀSTER DE DISSENY I ARQUITECTURA DE L’ESCOLA SUPERIOR DE DISSENY ELISAVA.

18/05/2011

 

Palafrugell, dimecres 18 de maig de 2011.- RETECORK, juntament amb l’Escola Superior de Disseny ELISAVA, promou la primera formació específica, anomenada Cork Lab, en el marc del Màster de Disseny i Arquitectura que du a terme l’esmentada Escola. Futurs prescriptors de l’àmbit del disseny i l’arquitectura visiten Palafrugell per trepitjar una sureda en explotació, la indústria de taps de cava T.E.S.A. i CORK 2000, indústria dedicada a altres aplicacions. Els estudiants han realitzat una immersió a la cultura del suro i coneixen ja la naturalesa sostenible del material així com les seves immillorables qualitats físiques.

 

L’objectiu d’aquesta formació, a més de promocionar el material i que els futurs dissenyadors i arquitectes el tinguin present durant les seves vides professionals, és atorgar-li un valor afegit al suro mitjançant la creativitat i funcionalitat. Es va iniciar el 16 de maig i avançarà en format de ponències, tallers i tutories fins el 30 de maig, data en la que els alumnes presentaran els projectes desenvolupats davant del sector industrial surer que, en definitiva, és el destinatari.

 

Pel que fa al professorat, destaquen Oriol Pascual, Salvador Fàbregas, Mauricio O’Brien, Martín Azúa, Curro Claret i Javier Peña, tots ells de conegut renom dins de l’àmbit professional del disseny industrial, disseny sostenible, arquitectura, art i grafisme... Altres entitats implicades en la iniciativa són l’Institut Català del Suro, el Museu del Suro de Palafrugell, el Consorci Forestal de Catalunya i AECORK.

El Cork Lab rep la col·laboració de l’Obra Social Catalunya Caixa i s’emmarca dins de l’activitat d’innovació del sector surer del projecte pilot Territoris Surers de la Xarxa Rural Nacional, el qual rep el cofinançament del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER.

 

 

« Veure totes les notícies