Notícies

« Veure totes les notícies

LA DIVERSITAT DEL PAISATGE SURER EN UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA EMMARCADA DINS EL PROJECTE PILOT TERRITORIS SURERS

20/06/2011

Palafrugell, dilluns 20 de juny de 2011.- Paisatge Surer, Mediterrani. Divers, s’exposà per primera vegada a San Vicente de Alcántara, bressol del suro a Extremadura tant per la gran extensió de devesa com per la implantació industrial en el terme municipal. La inauguració va tenir lloc el 14 de juny al Museu d’Identitat del Suro, a càrrec de l’Alcalde de San Vicente de Alcántara, Andrés Hernáiz de Sixte, i Guillem Genover, en representació de l’Ajuntament de Palafrugell, municipi que ostenta la presidència executiva de la Xarxa. Multitud de ciutadans de San Vicente així com representants de diferents entitats del sector surer i industrials van assistir a l’esdeveniment.

 

 

L’exposició fotogràfica és de caràcter itinerant i pretén recórrer els territoris i municipis membres de RETECORK a més d’altres sales interessades en el projecte i que apostin per la sostenibilitat, la conservació del paisatge i el suro com a producte natural, renovable i reciclable.

 

 

Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, es nodreix d’instantànies preses pel fotògraf Lluís Català d’espais i parcs naturals amb presencia de sureda de sis Comunitats Autònomes: Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana i Extremadura.

 

 

Són de vital importància els textos que les acompanyen. Per una banda, textos de caràcter tècnic i explicatius de la diversitat de paisatges amb un element clau, l’alzina surera, des de les extenses deveses del sud d’Espanya fins els abruptes boscos del nord de la Península; y, per una altra banda, experiències i anècdotes de persones que han viscut, sentit i treballat el suro des de la seva infància.

« Veure totes les notícies