Notícies

« Veure totes les notícies

CORKLANDTOUR. Cork, Landscape and Tourism

08/08/2011

La convocatòria, publicada el 20 de maig i sota el nom de Promoció de productes turístics temàtics a la Unió Europea com a mitjà de desenvolupament del turisme sostenible, s’adequa perfectament als objectius i línies de treball de la Xarxa, els quals vetllen pel desenvolupament sostenible de les zones rurals. És vital el caràcter transfronterer del projecte, el qual aglutina els països surers a nivell europeu.


 

CORKLANDTOUR, presentat el passat mes de juliol, pretén posar en valor els paisatges surers així com el patrimoni cultural i etnològic associat a l’aprofitament de l’alzina surera. L’objectiu principal del projecte és potenciar i valoritzar el coneixement dels paisatges i el patrimoni surer i crear productes turístics transversals basats en la singularitat d’aquests recursos per dinamitzar l’oferta turística dels territoris rurals.


 

Les activitats principals inclourien la realització d’un inventari conjunt de tots els recursos potencials associats a l’activitat surera, la identificació d’exemples de bones pràctiques de creació de productes turístics relacionats amb el patrimoni surer, la creació d’una estructura de promoció i creació de producte a través de la col·laboració entre els agents implicats i el desenvolupament d’una estratègia de comunicació conjunta sobre la singularitat d’aquests paisatges i productes creats.


 

Si el projecte fos concedit s’executaria sota la coordinació de RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, i comptaria amb les següents entitats gestores: el Município de Coruche, la Comune di Calangianus, l’Institut Méditerranéen du Liège i la Regione Autonoma della Sardegna.


CORKLANDTOUR ha rebut una molt bona acollida pels socis de la Xarxa i per multitud d’entitats col·laboradores relacionades amb el sector surer, el turisme i la cultura, havent rebut més de 30 cartes de suport per exemple de l’Institut de Turisme d’Espanya, del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, de l’Arc Forestal Mediterraneo (ARCMED), de l’Entitat Regional de Turisme Lisboa e Vale do Tejo, de Turismo do Alentejo, la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, l’Associació Turisme Sostenible de Los Alcornocales, del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el Comité Departamental de Turisme dels Pirineus Orientals, la C.E.Liège, el Parc Natural Sierra de Aracena y Picos de Aroche, la Diputació de Toledo i Diputació de Barcelona, etc.
« Veure totes les notícies