Notícies

« Veure totes les notícies

CORK_LAB 2011

01/07/2011

Un total de 17 estudiants s’han endinsat en la cultura del suro a través de la visita a un Sureda en producció, industries dedicades a la fabricació de taps de suro i productes alternatius i xerrades tècniques per part de Museu del Suro de Palafrugell, el Consorci Forestal de Catalunya, l’Institut Català del Suro i RETECORK.


 

L’acte va tenir lloc a la Sala Auditori de l’Escola Superior de Disseny ELISAVA i va comptar amb representants de la industria surera, amb les entitats col·laboradores del projecte i, per descomptat, tutors i professors del Màster en Disseny i Arquitectura de l’Escola.


 

Després de la introducció al Cork_Lab per part de Maurici O’Brien, co-director del Màster, els 9 equips d’estudiants (formats per 8 arquitectes, 5 interioristes, 3 dissenyadors i 1 filòsof) procediren a la presentació dels seus projectes. Cal destacar la internacionalitat d’aquests que, gràcies al Cork_Lab, han descobert un material ideal per infinitat d’aplicacions i els quals són ja futurs prescriptors.


 

Donat que la formació específica s’ha dut a terme durant dues setmanes, els projectes s’afermaven sobre una idea clau, els objectius a aconseguir i la presentació de la maqueta marcadament modular, amb propostes de productes arquitectònics, de decoració, d’oci i fins i tot electrodomèstics.


 

Les conclusions són clares: el suro es un material noble, natural, sostenible i, el més important, apte per infinitat d’aplicacions gràcies a les seves úniques propietats físiques. Si aquesta formació específica comptés amb una continuïtat, s’hauria d’aprofundir en nous sistemes de modelatge, investigar nous processos de manipulació, etc.


 

La continuació del Cork_Lab es centra en la realització d’una publicació que reculli aquesta experiència i permeti exportar-la a tots els territoris surers associats a RETECORK, als instituts tecnològics, universitats, centres de disseny, associacions empresarials sureres,…mitjançant presentacions i actes públics.


 Cork_Lab rep la col·laboració de Catalunya Caixa i s’emmarca dins del projecte pilot Territorios Corcheros, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER.
« Veure totes les notícies