Notícies

« Veure totes les notícies

EURODIPUTATS EUROPEUS ES REUNEIXEN A PORTUGAL PER CONÈIXER EL SECTOR SURER

30/05/2011

La Confederació Europea del Suro, presidida per Enric Vigas, va liderar la trobada del grup d’Europarlamentaris a Portugal. La visita els va permetre conèixer millor el sector. Els Eurodiputats, que venien de Luxemburg, Alemanya, Amèrica Central, Portugal, Itàlia, França, Gran Bretanya, van visitar una finca de suredes a Coruche, van passejar per la fira FICOR, se’ls va mostrar una fàbrica de taps de suro i, finalment, van assistir a una sèrie de reunions de treball, en les quals estaven presents RETECORK – Xarxa Europea de Territoris Surers, APCOR - Patronal Portuguesa del Suro, AECORK - Patronal Catalana del Suro i C.E.Liège - Confederació Europea del Suro, entre d’altres.

 

La nova PAC (Política Agrària Comú) fou el principal tema de treball. La legislació europea és vital pel futur del suro i es reclama que incorpori les demandes històriques del sector: aconseguir que les etiquetes de vi indiquin si estan tapats amb suro, que qualsevol vi que tingui la denominació d’ecològic sigui tapat amb suro, la implantació d’una ecotaxa que doni avantatge al suro per la seva baixa petjada ecològica o incentivar l’ús d’un material ecològic i orgànic com el suro, en la industria de la construcció.

 

El President de la Confederació Europea del Suro valora molt positivament la trobada pel fet de mostrar de primera mà als Eurodiputats que prenen decisions en matèria de legislació europea, la importància del suro i tot el que hi ha al darrera de l’elaboració d’un tap, paradigma de producte sostenible.

 

Per la seva banda, els Eurodiputats van mostrar la seva predisposició a treballar en l’assumpte conjuntament amb el sector surer i es van comprometre en tenir en compte el suro en la mida del possible.

 

« Veure totes les notícies