Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK PROMOU UN ACORD A FAVOR DEL TAP DE SURO ENTRE L'ASSOCIACIÓ MADRILENYA DE SUMILLERS I EL SECTOR SURER

22/09/2011

Palafrugell, 22 de setembre de 2011.- El passat dimarts, 20 de setembre, RETECORK es va comprometre juntament amb l’Associació Madrilenya de Sumillers, el Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal i l’Institut Català del Suro a favor del tap de suro com aliat natural del vi.

 

L’acte va tenir lloc en el marc inaugural de l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers. en el Centre Cultural Blanquerna de Madrid, i hi van intervenir Juli Fernández, Alcalde de Palafrugell, municipi que ostenta la Presidència Executiva de RETECORK; Luis García de la Navarra, President de l’Associació Madrilenya de Sumillers; Miguel Elena, Director del Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal; y Sergi Sabrià, en representació de l’Institut Català del Suro.

 


Les quatre entitats defensen que el suro és un producte natural, amb unes característiques físico-químiques imprescindibles en la cadena de valor del vi. A més de la seva funcionalitat, el tap de suro és un producte ambientalment sostenible. D’aquesta manera, RETECORK, el Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal i l’Institut Català del Suro es comprometen a seguir amb la tasca de promoció, investigació i desenvolupament del sector surer i l’Associació Madrilenya de Sumillers, prescriptor clau, adopta el compromís, en la mida del possible, de recomanar, aconsellar i informar als consumidors del caràcter sostenible d’aquest material i la seva contribució enològica.

« Veure totes les notícies