Notícies

« Veure totes les notícies

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

22/09/2011

L’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, organitzada per RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, i emmarcada en el projecte  Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER, va ser inaugurada el passat dimarts, 20 de setembre en el Centre Cultural Blanquerna, seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid.

 

A l’acte, presidit per Jordi Casas, Delegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid, van intervenir-hi: Jesús Casas, Director General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural; Ana Leiva, Directora de la Fundación Biodiversidad; Juli Fernández, Alcalde de Palafrugell, municipi que ostenta la Presidència Executiva de la Xarxa; i Lluís Medir, President de la Comissió Executiva de RETECORK.  

 

Posteriorment va tenir lloc la firma d’un acord de col·laboració a favor del tap de suro entre RETECORK, l’Associació Madrilenya de Sumillers, el Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal i l’Institut Català del Suro, finalitzant l’acte amb una copa de cava a càrrec de Caves Recaredo pels més de 90 assistents i convidats a l’esdeveniment.

 

ACTIVITATS PARAL·LELES A L’EXPOSICIÓ
L’exposició Paisatge Surer. Mediterrani. Divers.  s’inscriu dins de les activitats programades amb el fi de difondre la cultura i etnografia del suro. Per això s’han organitzat dos esdeveniments que tindran lloc, a les 19:30h al Centre Cultural Blanquerna (C. Alcalá, 44):

 

4 d’octubre: La sureda, bosc mediterrani: singularitat i potencialitats.
- Mª Teresa Cobaleda, Senadora per Salamanca
- Rafaela Fuentes, Senadora per Càceres
- Miquel Bofill, Senador per Girona
- Marissa Molinas, Catedràtica en Biologia Cel·lular de la Universitat de Girona
- Félix Romero, Responsable del programa de Boscos de WWF
- Luis Romero, President del GDR – Grup de Desenvolupament Rural- Los Alcornocales

 

Lourdes Sánchez-Arjona, Coordinadora General de 19 Líneas i Moderadora de la taula rodona.

 

19 d’octubre: La contribució de la indústria surera en el desenvolupament industrial d’Espanya.
Conferència del Dr. Jordi Nadal i Oller, Doctor en Història i expert econòmic en la indústria surera espanyola.
« Veure totes les notícies