Notícies

« Veure totes les notícies

2º CONGRESSO MUNDIAL DO SOBREIRO E DA CORTIÇA

03/10/2011

Palafrugell, 3 d’octubre de 2011.- Els reconeguts ponents que formaren part del 2º Congrés Mundial del Suro, que va tenir lloc el passat 30 de setembre a Lisboa, atorguen una gran internacionalitat a l’esdeveniment. Dionísio Simão Mendes acudeix a l’esmentat Congrés en representació de RETECORK, com a President de l’Assemblea General de la Xarxa.


La inauguració va ser a càrrec de la nova Ministra d’Agricultura, Pesca, Medi Ambient i Ordenació del Territori, Assunção Cristas, la qual considera imprescindibles accions dedicades a la indústria surera basades en tres eixos fonamentals pel sector:
 

* La imposició de que en totes les ampolles de vi comercialitzades a Portugal s’identifiqui el sistema de taponat.

* La constitució d’un grup científic internacional dedicat a l’estudi del comportament de l’alzina surera amb la finalitat d’augmentar la seva resistència a plagues i malalties.

* La imposició de diferents condicions entre el sistema d’ajudes de la Política Agrícola Comú (PAC) i les bones practiques forestals.

 

El Congrés es va dur a terme després de conèixer que les exportacions de suro van augmentar en més d’un 11% en el primer semestre de l’any, pel que es desprèn l’impacte positiu de la campanya INTERCORK, sobretot en els Estats Units – destaca Carlos de Jesús, en representació d’APCOR-.


Per una altra banda, s’alertà sobre la necessitat de preservar el sector surer per assegurar la seva sostenibilitat en el futur, després de subratllar la importància de la certificació forestal i l’Economia Verda, essent aquest el model que recolza la política europea en el camp de la sostenibilitat del medi ambient per l’any 2020.


L’enologia, la construcció, l’arquitectura i el disseny també van tenir el seu protagonisme.


Finalment, la principal conclusió és que s’ha de vetllar per la competitivitat, a través de la captació de més valor de mercat i apostar per la investigació i el desenvolupament del sector per reafirmar la credibilitat del suro, no només en termes tècnics, sinó també a nivell d’imatge.

« Veure totes les notícies