Notícies

« Veure totes les notícies

EL PAISATGE SURER EN PLE CENTRE DE MADRID

26/10/2011

Palafrugell, 26 d’octubre de 2011.- Des del 20 de setembre i fins el 28 d’octubre, RETECORK ocupa un enclau privilegiat en el centre neuràlgic de Madrid, en ple encreuament de la Gran Via i el Carrer Alcalà.

 

El Centre Cultural Blanquerna, seu cultural de la Generalitat de Catalunya a Madrid, ha acollit durant aquestes setmanes l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, un recorregut per la diversitat i riquesa paisatgística dels territoris surers a nivell espanyol. A través de fotografies de Lluís Català i textos tècnics i de caràcter vivencial, escrits pels propis habitants, treballadors i propietaris, es descobreix un paisatge únic de la conca mediterrània, la sureda.

 

Aquesta exposició, la qual s’emmarca en el projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER, ha permès desenvolupar activitats centrades en la difusió de la cultura i etnografia del suro dirigides a experts i coneixedors del tema així com a la societat madrilenya.

 

Durant la seva permanència, destaquen les intervencions de Jesús Casas, Director General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural; Jordi Casas, delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid; Ana Leiva, Directora de la Fundación Biodiversidad; y Juli Fernández, Alcalde de Palafrugell, municipi que ostenta la Presidència Executiva de la Red.

 

Recalcar també el compromís a favor del tap de suro que va prendre l’Associació Madrilenya de Sumillers juntament amb altres entitats del sector surer així com la taula rodona La sureda, bosc mediterrani: singularitat i potencialitats, i la conferència dedicada a la contribució de la indústria surera, pronunciada pel Dr. Jordi Nadal i Oller, Catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona.

« Veure totes les notícies