Notícies

« Veure totes les notícies

LA CONTRIBUCIÓ DE LA INDÚSTRIA SURERA EN EL DESENVOLUPAMENT INDUSTRIAL D’ESPANYA

21/10/2011

Palafrugell, 21 d’octubre de 2011.- El passat 19 d’octubre, Jordi Nadal, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, narrà davant d’un públic entregat la contribució de la indústria surera, al llarg dels anys, en el desenvolupament industrial espanyol. La conferència va tenir lloc en el Centre Cultural Blanquerna de Madrid, en el marc de l’exposició fotogràfica Paisatge Surer.  Mediterrani. Divers.

 

 

L’objectiu de la conferència va ser oferir una visió històrica i actual d’una indústria que ha evolucionat per adaptar-se als temps, tenint en compte els avanços tecnològics i sense oblidar els exhaustius controls de qualitat als quals és sotmesa actualment.

 

La doctora Josefina Gómez, Catedràtica de Geografia de la Universitat Autònoma de Madrid i Acadèmica de la Real Acadèmia de la Història y de la Real Acadèmia de l’Enginyeria, va ser l’encarregada d’introduir al públic en la disciplina a tractar, cedint doncs la paraula al conferenciant. El doctor Jordi Nadal, figura estratègica per a la difusió del llegat industrial surer, va entusiasmar amb els seus coneixements a representants d’entitats del sector, així com a propis industrials d’Extremadura i Catalunya i públic especialitzat.

 

 

Aquest acte conclou amb les activitats programades durant la permanència de l’exposició fotogràfica a Madrid, amb la finalitat de difondre la cultura i etnografia del suro a través del projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER.

 

« Veure totes les notícies