Notícies

« Veure totes les notícies

L’EMPORDÀ, EL PAISATGE COM ACTIU ECONÒMIC

24/10/2011

Palafrugell, 24 d’octubre de 2011.- RETECORK participa en les II Jornades L’Empordà, el paisatge com actiu econòmic, en el marc de les iniciatives socioeconòmiques en el medi natural. La intervenció de RETECORK va tenir lloc al Centre Cultural Can Laporta del municipi de La Jonquera, on Lluís Medir, President de la Comissió Executiva de RETECORK, va tenir la ocasió de presentar la Xarxa i les seves activitats a una cinquantena de persones, comptant amb representants de municipis amb tradició i producció surera.

 

 

Durant l’acte, va quedar patent que existeixen iniciatives amb les que es pretén conscienciar al públic de la importància de consumir productes fets i tapats amb suro. Que d’aquesta manera es vetlla pel manteniment d’un paisatge que genera riquesa, ocupació, fixa la població a les zones rurals... es vetlla per un paisatge que és cultura i sostenibilitat.

 

 

En aquest sentit la Xarxa desenvolupa el projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER, i el qual pretén consolidar la singularitat i identitat pròpia dels territoris surers i fer d’això un nou element de desenvolupament rural.

 

 

A través d’aquesta intervenció, es destaca l’interès de municipis alt empordanesos com Agullana i La Jonquera en conèixer més detingudament la Xarxa per poder contemplar la seva propera adhesió.
 

« Veure totes les notícies