Notícies

« Veure totes les notícies

EL DIPUTAT D’ACCIÓ TERRITORIAL I VICEPRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA VISITA EL SECTOR SURER GIRONÍ

31/10/2011

Palafrugell, 31 d’octubre de 2011.- Arrel d’una reunió mantinguda per RETECORK i els representants de Medi Ambienti i Territori de la Diputació de Girona, entitat membre de la Xarxa, aquesta organitza una visita al sector surer gironí.

 

El passat 28 d’octubre, Miquel Calm, Diputat d’Acció Territorial i Vicepresident de la Diputació de Girona, i Martí Pujals, Coordinador de Medi Ambient i Territori es van desplaçar a Palafrugell amb motiu de conèixer més de prop l’entramat del sector surer a nivell forestal, industrial, cultural i institucional.

 

Els representants de la Diputació de Girona van ser rebuts a la seu de RETECORK per Lluís Medir, President de la Comissió Executiva de RETECORK y Guillem Genover, Regidor delegat de l’Ajuntament de Palafrugell, municipi que ostenta la Presidència Executiva de la Xarxa.

 

A continuació, es van traslladar a la fàbrica especialitzada en taps per a cava i vins espumosos T.E.S.A., per prosseguir amb una visita a una fàbrica dedicada a altres aplicacions del suro, Cork 2000, ambdues assentades a Palafrugell.

 

Seguidament, els representants de la Diputació de Girona es van dirigir a l’Institut Català del Suro, on va ser rebuts pel seu Director i el Secretari General d’AECORK, l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya. A través de la visita al Laboratori de l’Institut, van descobrir la complexitat dels anàlisis sensorials i de qualitat als que han d’acollir-se les empreses sureres.

 

Visitant doncs les noves instal·lacions del Museu del Suro de Palafrugell en el complex arquitectònic de Can Mario, el qual preveu obrir les seves portes per a la primavera del 2012, finalitza la immersió en el sector surer havent deixat una multitud de línies de treball entre la Diputació de Girona i totes les entitats implicades en l’esmentat sector.
« Veure totes les notícies