Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK, L’ESPAI DEL PEIX I L’INSTITUT CATALÀ DEL SURO S’UNEIXEN PER A LA PROMOCIÓ DELS VINS TAPATS AMB SURO

28/11/2011

Palamós, 28 de novembre de 2011. -  Aquest matí, RETECORK, l’Espai del Peix de Palamós i l’Institut Català del Suro han signat un conveni de col·laboració per a la promoció dels vins tapats amb suro. L’acte ha tingut lloc al mateix Espai del Peix i hi ha intervingut M. Teresa Ferrés, Alcaldessa de Palamós i actuant com a Presidenta de la Fundació Promediterrània, ens que gestiona l’Espai del Peix; Juli Fernández, Alcalde de Palafrugell, municipi que ostenta la Presidència Executiva de la Xarxa; i Manel Pretel, Director de l’Institut Català del Suro.


Totes tres entitats combreguen en què el paisatge del territori no només ha determinat la seva fisonomia, sinó que ha generat una cultura en el sentit més ampli de la paraula: oficis, tradicions, música, gastronomia... Aquesta realitat ha produït una cadena de maridatges, el vi de la terra amb el tap de suro que el guarda assegurant el seu procés de maduració, l’oli d’oliva, imprescindible en la cuina del peix, etc. i la combinació d’aquests elements, fa que l’experiència gastronòmica sigui única i diferent i s’incorpori així, definitivament, al nostre patrimoni cultural.


És per aquesta raó, que l’Espai del Peix, equipament cultural vinculat al Museu de la Pesca i que contribueix al coneixement, la sostenibilitat i la gastronomia de productes marins, tot impulsant una pesca responsable i un consum de productes de proximitat es compromet a acompanyar i fer el maridatge de tastets, demostracions, tallers... amb vins tapats amb suro i a difondre la campanya de reciclatge RECICORK, reciclatge natural, la qual s’emmarca en el projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER.

Per una altra banda, l’Institut Català del Suro, el qual realitza tasques de promoció del suro a través de potenciar l’activitat de recerca i desenvolupament, formació i assessorament, i RETECORK, que representa i defensa els interessos de les col·lectivitats territorials sureres i vetlla pel desenvolupament sostenible a nivell econòmic, social i ambiental, adopten el compromís de fer difusió de l’Espai del Peix i de les activitats i s’hi duen a terme, a més de facilitar qualsevol tipus d’informació i/o material que els hi sigui d’utilitat per aquesta tasca.

 

« Veure totes les notícies