Notícies

« Veure totes les notícies

EL PARLAMENT DE CATALUNYA APROVA DONAR SUPORT A UNA CAMPANYA DE VALORITZACIÓ DEL TAP DE SURO

30/11/2011

Palafrugell, 30 de novembre de 2011. –  El mes de juliol d’enguany el sector surer de Catalunya (AECORK i RETECORK) van tancar el compromís amb el Ministeri d’Indústria de Madrid de portar a terme una campanya de comunicació per valor de 300.000 euros a iniciar durant el primer trimestre de 2012. La campanya que comptava amb el suport del MITYC, de la patronal AECORK i de les empreses sureres requeria de la implicació de la Generalitat de Catalunya. 


Amb l’aprovació de la resolució per part del Parlament, el desenvolupament d’aquesta campanya clau per al futur del sector surer, és més a prop de ser una realitat:

 

“Donar suport a la campanya de comunicació sobre la valorització del suro a nivell estatal com a comunitat autònoma surera, conjuntament amb el Govern de l’Estat, sempre que els nous pressupostos ho permetin, -compromès a aportar el 50% del Pla- , la resta de comunitats autònomes amb presència del sector i el propi sector industrial”.


Els propers dies, el sector començarà les negociacions amb la Generalitat per la incorporació d’una partida de 100.000 euros en els pressupostos 2012.


A banda de l’esmentada esmena pel que fa a la comunicació, les esmenes que van ser aprovades per unanimitat a instància del Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa a petició de RETECORK, es van portar a votació a les Comissions d’Empresa i Ocupació i a la Comissió d’Agricultura.

 

En l’àmbit de la Comissió d’Empresa i Ocupació l’esmena aprovada ha estat en relació a l’artesania del suro:

- “Incorporar l’artesania del suro en els programes de foment de l’artesania com Empremtes de Catalunya”.

 

Pel que fa a la Comissió d’Agricultura, aquesta aprova les esmenes el passat 23 de novembre en relació al sector forestal i a la promoció del vi ecològic tapat amb suro:

- “Facilitar i estimular la certificació forestal de les suredes"

 

- “Incloure l’Institut Català del Suro al grup de treball encarregat d’elaborar la normativa de vi orgànic europea per tal de treballar conjuntament amb l’INCAVI amb l’objectiu de que s’incorpori el tap de suro com a tapament preferent”.
« Veure totes les notícies