Notícies

« Veure totes les notícies

ELS MEMBRES DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA DE RETECORK ES REUNEIXEN A PALAFRUGELL

01/12/2011

Palafrugell, 1 de desembre de 2011.- El passat dilluns, 28 de novembre, els membres de la Comissió Executiva de RETECORK es van reunir a Palafrugell per discutir els objectius futurs i línies de treball de la Xarxa Europea de Territoris Surers.

 

 

La benvinguda va anar a càrrec de Juli Fernández, Alcalde de Palafrugell, i durant la reunió, Josep Capellà, Coordinador General de la Xarxa i Lluís Medir, President de la Comissió Executiva, van presentar les noves incorporacions a RETECORK a partir de 2012 (la Universitat de Sassari, el municipi d’Hornachuelos i la Diputació de Barcelona), les accions realitzades durant l’últim període així com el pla de treball per l’anualitat 2012.

 

 

Enric Vigas, President de C.E.Liège, va iniciar la sessió amb una introducció a l’estat actual de la indústria surera i durant la reunió també es va realitzar una presentació de la campanya INTERCORK, la qual ha estat difosa a nivell mundial sota l’objectiu de valoritzar el suro com a material natural, sostenible i el millor a nivell tècnic i qualitatiu. Aquesta presentació va anar a càrrec de Sergi Sabrià, Secretari General d’AECORK. Per una altra banda, també es va comptar amb la intervenció de Manel Pretel, Director de l’Institut Català del Suro, per explicar les accions dutes a terme fins el moment en relació a la possible proposta de projecte ENPI CBCMED.

 

 

Els assistents a la reunió, tots ells representants de municipis, instituts tecnològics, grups de desenvolupament rural, patronals, etc. de Portugal, Itàlia, França i Espanya van poder visitar durant la jornada l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, la qual s’emmarca dins del projecte pilot Territoris Surers (cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER) i ubicada en aquest moment al Castell Medieval de Calonge.

 

 

El mateix dia 28, la Xarxa Europea de Ciutats del Vi, RECEVIN, celebrava el seu Consell d’Administració a la ciutat de Vilafranca del Penedès; d’aquesta manera, és comprensible que al dia següent, ambdues entitats, RETECORK i RECEVIN, compartissin una estona de treball per debatre sobre la situació actual del sector vitivinícola i surer i trobar fórmules de col·laboració futura.

 

« Veure totes les notícies