Notícies

« Veure totes les notícies

EL GRUP DE COOPERACIÓ EMPRESARIAL DEL PROJECTE CORCHACÇAO CELEBRA UNA JORNADA TRANSFRONTERERA A PORTALEGRE

16/12/2011

San Vicente de Alcántara, 16 de desembre de 2011.- El Grup de Cooperació Empresarial, creat en el marc del projecte Corchacçao, es va reunir ahir a Portalegre congregant a més de 30 entitats, entre les quals s'inclou RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers.


 

El projecte Corchacçao, liderat per ASECOR (Asociación Sanvicenteña de Empresarios del Corcho), APCOR (Associació Portuguesa del Suro) i NERPOR (Associació Empresarial de la Regió de Portalegre), persegueix la millora de la competitivitat de les empreses del sector del suro a través de la cooperació i incidint en la cadena productiva, amb la finalitat de contribuir a la millora del procés productiu i la sostenibilitat de les suredes i deveses.


 

 

És en aquest context en el que s’emmarca la jornada transfronterera, amb l’objectiu d’avançar en la identificació de les oportunitats de reforç del sector i seguir apostant per la cooperació empresarial com a via estratègica de desenvolupament.
 

La trobada començà amb la visita a vàries experiències d’enoturisme a la zona de Portalegre, en concret, es van conèixer les iniciatives sureres de l’empresa Garrici-Artipel en Terrugem i la finca d’enoturisme Cavalhal da Urra, a Portalegre.
 

Posteriorment va començar la sessió de treball en xarxa amb el conjunt de membres, la qual va incloure la presentació del projecte Corchacçao per a les diferents organitzacions i institucions convocades, a càrrec dels socis portuguesos. Seguidament, van tenir lloc dos dels moments clau de la jornada: el primer d’ells va ser l’exposició d’un cas de turisme basat en rutes del suro, a São Brás de Alportel, a càrrec de Sofia Carrusca; i el segon va ser la presentació del procés de posada en marxa d’una iniciativa d’enoturisme, a càrrec de Melanie Bugalho. Ambdues experiències van ser la perfecta avantsala per a la generació de l’espai de networking entre els assistents, que sens dubte ajudà a subratllar oportunitats i acordar aliances en el sector.

« Veure totes les notícies