Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK I ELS TERRITORIS SURERS A FITUR 2012

13/01/2012

Palafrugell, 13 de desembre de 2011.- RETECORK i els territoris surers participaran a la propera edició de la Fira Internacional de Turisme, del 18 al 22 de gener, a través del projecte Territoris Surers. El suro i els paisatges surers base del desenvolupament sostenible en zones rurals, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació y Medi Ambient i el FEADER.


Les activitats proposades per RETECORK van despertar un gran interès, i per aquesta raó, totes les tardes es podrà gaudir d’un taller o activitat diferent relacionada amb la cultura i etnografia dels territoris surers. El dimecres 18, es podrà gaudir d’un taller d’artesania on els assistents realitzaran uns joiers de suro tot descobrint les propietats úniques d’aquest material; al dia següent, també es durà a terme un taller dedicat a la realització de clauers amb forma de seient i divendres 20, es podrà assistir en directe a la fabricació preindustrial de taps de suro. Pel que fa al cap de setmana, es realitzarà un taller sensorial on els participants descobriran mitjançant els seus sentits i percepció les aportacions del tap de suro al vi.


La participació de RETECORK s’emmarca dins l’estand de la Xarxa Rural Nacional, el qual s’ubicarà al pavelló institucional 9 i molt proper a l’estand de TURESPAÑA, condició que augmentarà notòriament la seva visibilitat i permetrà que professionals i públic visitant coneguin de primera mà la riquesa cultural, patrimonial i paisatgística dels territoris surers d’Espanya, a través de demostracions, tallers interactius, xerrades, etc.


FITUR és la trobada dels professionals del turisme amb la finalitat de dinamitzar i reforçar l’activitat turística, és un aparador a nivell mundial amb més de deu mil empreses expositores de 166 països i regions y més de 200.000 visitants en la passada edició; sense oblidar els gairebé 8.000 mitjans de comunicació internacionals que es van acreditar per l’esdeveniment.

« Veure totes les notícies