Notícies

« Veure totes les notícies

IPROCOR S’INTEGRA A LA XARXA EUROPEA DE TERRITORIS SURERS

26/01/2012

Palafrugell, 26 de gener de 2012.- RETECORK es va constituir a l’abril de 2007 i té seu a Llofriu (Girona), juntament amb la delegació a San Vicente de Alcántara a través del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.


Actualment, la Xarxa està integrada per més de 60 entitats i institucions d’Espanya, Portugal, Itàlia i França. Els seus objectius són defensar els interessos dels territoris surers; contribuir al desenvolupament sostenible des d’una perspectiva socioeconòmica, cultural i ambiental; així com assegurar que l’activitat surera continuï sent un important recurs de desenvolupament local. A més, RETECORK té com a finalitat promoure estratègies conjuntes de treball entre els socis de la Xarxa en l’àmbit de la promoció econòmica per a la millora de la competitivitat i l’obertura recíproca als mercats internacionals.


A RETECORK estan representades les col·lectivitats territorials (municipis, mancomunitats, diputacions, etc.) i institucions no territorials (associacions, patronals, universitats, instituts tecnològics…). Amb la signatura del document d’adhesió, l’Institut del Suro, la Fusta i el Carbó Vegetal d’Extremadura s’incorpora com a soci no territorial, els quals tenen dret a veu i a presentar propostes. Per l’altra banda, els socis territorials poden exercir també el dret a vot. 


A més d’IPROCOR, la Xarxa Europea de Territoris Surers compta amb altres quatre socis extremenys: ASECOR – Agrupació Sanvicentenya d’Empresaris del Suro, la Diputació de Badajoz, la Mancomunitat Sierra de San Pedro i el municipi de San Vicente de Alcántara, l’alcalde del qual, Andrés Hernáiz de Sixte, és el Vicepresident a nivell espanyol de la Comissió Executiva de RETECORK.


Donat que la missió de l’Institut del Suro, la Fusta i el Carbó Vegetal és la promoció i el desenvolupament del sector surer en tots els aspectes que es refereixen a la producció, transformació i comercialització d’aquest; la investigació forestal, el control de qualitat i la realització de projectes d’investigació i innovació; i el foment de la competitivitat del teixit empresarial contribuint al coneixement científic, ambdues entitats, IPROCOR i RETECORK, uniran esforços i treballaran de manera conjunta pel desenvolupament endogen dels territoris surers.

« Veure totes les notícies