Notícies

« Veure totes les notícies

ELS TERRITORIS SURERS SURTEN REFORÇATS DESPRÉS DE LA PASSADA EDICIÓ DE FITUR

23/01/2012

Palafrugell, 23 de gener de 2012.- Visitants de tota Espanya i del món van conèixer la riquesa i cultura lligada als territoris surers a través de la participació de RETECORK a FITUR 2012, en el marc del projecte Territoris Surers.

 

La Xarxa Europea de Territoris Surers s’ubicava a l’estand de la Xarxa Rural Nacional, junt a altres entitats i organismes oficials espanyols, la qual cosa ajudà a la major visibilitat de la Xarxa. Durant els dies de l’esdeveniment, RETECORK va promocionar els territoris surers d’Espanya gràcies al material d’interès turístic d’aquests. Cal destacar que els públic assistent s’interessà i va demandar informació sobre les rutes de senderisme de la Comunitat d’Andalusia i Comunitat Valenciana, el turisme ornitològic d’Extremadura, la costa del nord de Catalunya i els allotjaments i turisme rural de Castella i Lleó i Castella-la Manxa. Els productes de mostra van ser també un gran atractiu, com la mel, les taronges i els embotits… però tot això amb un fil conductor, el suro.

 

Per completar la presència de la Xarxa a la Fira Internacional de Turisme, cada tarda es va organitzar un taller interactiu relacionat amb el suro en el que el professional o visitant que el realitzava establia un estret vincle descobrint les potencialitats dels suro, la seva historia, els valors ambientals de la sureda, etc.

 

El dimecres 18 i el dijous 19, es va instal·lar a l’estand de la Xarxa Rural Nacional un taller d’artesania dedicat a la realització de joiers i clauers de suro. Un gran nombre d’assistents van dedicar 30 minuts de la seva visita a la fira per tallar amb les seves pròpies mans un objecte, totalment artesanal, que després s’endurien a les seves cases. Divendres es va traslladar a FITUR la fabricació preindustrial de taps de suro i, durant el cap de setmana, es va dur a terme un taller sensorial, on els participants es van iniciar en l’anàlisi sensorial i en la interacció del tap de suro amb el vi, detectant els aromes associats al tap de suro o els que són aliens a aquest material.

 

Aquests tallers van permetre a RETECORK un discurs complert per la promoció dels territoris surers. Els municipis membres de la Xarxa són normalment petits, associats al medi rural… però no per això menys rics a nivell patrimonial, cultural, ambiental, turístic i econòmic.
« Veure totes les notícies