Notícies

« Veure totes les notícies

EL NOU DIRECTOR D’IPROCOR VISITA EL SECTOR SURER CATALÀ

31/01/2012

Palafrugell, 31 de gener de 2012.- Les institucions més representatives del sector surer reben al nou director d’IPROCOR. A primera hora del matí s’ha celebrat una reunió de treball amb representants de l’ICSURO i AECORK, Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, a la seu d’ambdues institucions a Palafrugell. L’objectiu principal d’aquesta trobada ha estat l’assentament d’unes bases per a la futura col·laboració conjunta entre les tres entitats.

 

Seguidament, s’ha realitzat la visita a les instal·lacions de l’Institut Català del Suro i el Laboratory Cork Center, explicant al Sr. Puebla el seu funcionament i projectes en els quals s’està treballant, tot compartint experiències, pel fet que l’IPROCOR és l’homònim de l’ICSURO a Extremadura en molts àmbits, tot i treballar molt més directament amb el suro a bosc.

 

A continuació, representants de RETECORK, la Xarxa Europea de Territoris Surers, i representants de l’Institut Català del Suro acompanyaren al Sr. Puebla al nou Museu del Suro de Palafrugell. Cal dir que durant aquest mes de gener, es finalitzaran les obres de rehabilitació i construcció de les dues naus del nou Museu del Suro a Can Mario. Amb aquestes obres, Palafrugell ha recuperat un edifici emblemàtic. La rehabilitació fa justícia a la importància d’una fàbrica que, durant molts anys, va ser capdavantera de la indústria surera a nivell mundial.

 

Cal dir que, recentment, IPROCOR s’ha adherit a la Xarxa Europea de Territoris Surers, degut als seus objectius comuns i, durant la visita d’avui, el Sr. Puebla ha assegurat que IPROCOR es posiciona al costat de la devesa i del seu producte principal, el suro;  així que, de ben segur, que d’aquesta jornada sorgiran noves col·laboracions i línies de treball futures.

 

« Veure totes les notícies