Notícies

« Veure totes les notícies

CONCEPCIÓ VERAY, DIPUTADA AL CONGRÉS PER GIRONA, VISITA EL SECTOR SURER CATALÀ

06/02/2012

Palafrugell, 6 de febrer de 2012.- La diputada del PPC al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, es va reunir el passat divendres amb representants de RETECORK, la Xarxa Europea de Territoris Surers i ha visitat l’Institut Català del Suro, les noves instal·lacions del Museu del Suro de Palafrugell i l’empresa Trefinos.

 

Els representants del sector surer van informar a la diputada de la situació actual d’aquest sector i les complicacions que es deriven de la producció de suro. Veray, després d’endinsar-se al sector, creu en la necessitat de treballar en la diversificació del producte d’aquesta indústria per no dependre quasi exclusivament de la fabricació de taps de suro, ja sigui per vins tranquils o espumosos.

 

Veray ha manifestat que, com ja va anunciar el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, el Govern del Partit Popular, dins de la variada oferta empresarial espanyola incidirà en el recolzament a alguns sectors concrets, entre els quals, donada la importància del mateix, hi ha el sector surer i el de la fusta.

 

La diputada ha explicat que la indústria surera és molt important per a l’economia gironina i és un sector estratègic a nivell qualitatiu. Cal donar valor a la indústria del suro ja que és un sector estratègic pel món rural i el desenvolupament sostenible, ha dit Veray.

 

Els productors van destacar que el suro triga molts anys fins assolir la qualitat necessària per a la fabricació del tap i això fa que a Catalunya hi hagi un gran nombre de suredes no posades en producció. En aquest sentit, la diputada ha coincidit en que s’ha de treballar per trobar la manera d’aprofitar tota la producció de suro, des del primer dia, perquè aquesta és l’única manera de que les explotacions siguin sostenibles evitant així la situació actual en relació a suredes no explotades.

 

Finalment, Veray s’ha referit també a la importància que tenen pel sector surer les accions de comunicació, ja que és bàsic que els consumidors coneguin les propietats del suro i que el tap de suro és el millor sistema de tapament per garantir la qualitat del vi. Els ciutadans han de conèixer que quan destapen una ampolla de vi tapat amb suro estan contribuint en la preservació del medi ambient i la conservació i viabilitat de les suredes, ha  conclòs la diputada.
« Veure totes les notícies