Notícies

« Veure totes les notícies

CORKLAB, LA PRIMERA FORMACIÓ ESPECÍFICA DEDICADA AL SURO, ES PRESENTA A EXTREMADURA

15/03/2012

Palafrugell, 15 de març de 2012.- El CorkLab es va presentar ahir al saló d’actes d’ASECOR, en el marc d’una completa jornada amb presentacions de caire ecològic i d’innovació. Més d’una trentena d’assistents van descobrir la iniciativa de RETECORK, juntament amb ELISAVA, i la seva aposta ferma per la innovació i l’ecodisseny amb un material noble, natural i reciclable com el suro.

 

CorkLab és un taller de formació específica dedicada al suro, el qual es va dur a terme dins del Màster en Disseny i Arquitectura de l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona. L’objectiu del taller és que els estudiants del màster, la majoria d’ells internacionals, s’endinsin en la cultura del suro a través de la visita a una sureda en producció, indústries dedicades a la fabricació de taps de suro i productes alternatius, i xerrades tècniques per part de les entitats relacionades amb el sector surer i implicades en aquest projecte.

La presentació va anar a càrrec de Lluís Medir, President de la Comissió Executiva de RETECORK, i cedí la paraula a Maurici O’Brien, co-director del Màster i el qual va explicar que donada la curta durada de la formació específica, els projectes es van centrar en una idea clau, els objectius a assolir i la presentació de la maqueta o prototip marcadament modular, amb propostes arquitectòniques, de decoració, d’oci i fins i tot electrodomèstics.

 

La conclusió és clara: el suro és un material amb potencial i apte per a múltiples aplicacions gràcies a les seves propietats físiques úniques. Actualment, s’està treballant en la publicació CorkLab. Experiencias en diseño y arquitectura con corcho, la qual serà presentada en breu.

 

CorkLab rep la col·laboració de l’Obra Social CatalunyaCaixa i s’emmarca dins del projecte pilot Territoris Surers, desenvolupat per RETECORK i cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.
« Veure totes les notícies