Notícies

« Veure totes les notícies

EL SURO A LA 8ª FIRA GAVARRES DE CASSÀ DE LA SELVA

20/03/2012

Palafrugell, 20 de març de 2012.- Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Cassà de la Selva la 8ª Edició de la Fira Gavarres. Caça, Pesca i Mostra Gastronòmica. En aquesta edició, el suro hi ha tingut un paper rellevant amb el taller sensorial que hi va dur a terme RETECORK a través del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, i el material del qual va estar cedit per l’Institut Català del Suro, amb el suport d’Acció, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.


El taller sensorial, donat el seu caire experimental i interactiu, va tenir una gran afluència de públic, el qual, a través de diferents exercicis amb maceracions en aigua i vi, va descobrir l’aroma del suro desmitificant el mal anomenat gust a suro. D'altra banda, els visitants es van mostrar molt interessats en les avantatges organolèptiques que aporta el tap de suro al vi en contra d’altres sistemes de tapament com el plàstic o l’alumini.
 

També s’hi va poder visitar una fira d’artesania, amb més d’una quarantena d’artesans vinguts de totes les demarcacions, l’exposició de fotografies del 8è Concurs de fotografia naturalista de Cassà del Selva i l’exposició Objectiu Gavarres. Cal destacar l’èxit de participació en altres activitats que s’hi van dur a terme com el tradicional tast de vins, les proves de treball amb gossos de rastre amb llebre i d’altres de caràcter lúdic majoritàriament pel públic infantil com concursos i tallers.

 

El diumenge 18, va servir de tret de sortida per les Jornades Gastronòmiques de la Caça i la Pesca, que s’allargaran fins el 15 d’abril.

« Veure totes les notícies