Notícies

« Veure totes les notícies

ELISAVA TORNA A APOSTAR PEL SURO

27/03/2012

Palafrugell, 27 de març de 2012.- Durant el dia d’ahir, els estudiants del Màster en Disseny i Arquitectura d’ELISAVA, Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, van visitar Cassà de la Selva per realitzar una immersió en la cultura del suro, en el marc del CorkLab 2012.


CorkLab és un laboratori formatiu d’investigació, desenvolupament i implementació amb l’objectiu de fer descobrir el suro a futurs prescriptors com arquitectes, interioristes, dissenyadors, etc. perquè coneguin un material noble, reciclable i sostenible, el qual permet múltiples aplicacions vinculades a l’ecodisseny i l’eco-construcció.
 

Els estudiants van iniciar la jornada a la indústria De Maria, seguint amb UPRODECO, i posteriorment l’Ajuntament de Cassà de la Selva i RETECORK els van acollir amb un acte de benvinguda a l’estació del Carrilet. A la tarda van visitar Manuel Serra i la última activitat va tenir lloc a la finca de Can Vilallonga, gestionada pel Consorci de les Gavarres, amb la intervenció d’Eloi Madrià, pelador i expert bosquetà, el qual els va explicar el complex cicle de la sureda.


La formació específica CorkLab 2012, com en la seva primera edició al 2011, comptarà també amb ponències tècniques a càrrec de l’Institut Català del Suro i el Museu del Suro de Palafrugell. A partir d’aquest moment, els estudiants, hauran de desenvolupar el seu projecte, sempre guiats per experts en ecodisseny i eco-innovació, treballant amb material cedit per la indústria Cork2000, i presentar els seus resultats davant el jurat el proper 12 d’abril.

 

CorkLab és impulsat per ELISAVA i RETECORK, en el marc del projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER i rep la col·laboració de l'Institut Català del Suro, amb el suport d'Acció, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

« Veure totes les notícies