Notícies

« Veure totes les notícies

AGULLANA S’ADHEREIX A RETECORK I ACULL L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

11/04/2012

Palafrugell, 11 d’abril de 2012.- Agullana va inaugurar el passat divendres, 6 d’abril, l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers. L’acte va anar a càrrec de l’Alcalde del municipi, Alfons Quera, i el President de la Comissió Executiva de RETECORK, Lluís Medir. Va comptar també amb la presència de multitud de veïns així com amb l’autor de les fotografies, Lluís Català. 


La mostra pretén transmetre la diversitat i riquesa dels paisatges surers arreu de la Península Ibèrica i es troba dins del projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.
 

L’exposició s’ha emmarcat dins de la festa de Pasqua i Aplec de Santa Eugènia d’Agullana, festivitat que es va iniciar amb diferents actes lúdics i festius com la Marxa del xino-xano, la qual va coincidir amb la mitja marató de muntanya, la suada. Com a novetats de la programació, es va projectar la pel·lícula anomenada Agullana any 1933 i altres documents històrics; un film inèdit d’Agullana i d’altres moments de la Catalunya de l’època, d’un important valor històric i el qual va permetre tenir una visió del municipi amb imatges d’abans de la guerra civil.
 

El passat mes de març, Agullana es va adherir formalment a RETECORK, sent així el primer municipi de la comarca de l’Alt Empordà que forma part de la Xarxa Europea de Territoris Surers, apostant d'aquesta manera pel seu patrimoni surer, sobretot per la gran extensió de sureda que ocupa el terme municipal.

« Veure totes les notícies