Notícies

« Veure totes les notícies

CORUCHE CELEBRA PER QUART ANY CONSECUTIU FICOR - FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA

12/04/2012

Palafrugell, 12 d’abril de 2012.- La organització de FICOR és el màxim exponent de l’estratègia de desenvolupament local, sectorial i ambiental per la que aposta Coruche, la qual es trasllada sota el lema Coruche, Capital Mundial del Suro. 


Aquest any el tema principal de la fira serà la Dècada de la Biodiversitat en consonància amb el pla per 2011-2020 creat per les Nacions Unides, el qual conté 5 objectius i 20 metes que van des de la incorporació de temes de biodiversitat en l’activitat dels governs i la societat fins a mesures per protegir els ecosistemes, les espècies i la diversitat genètica. 


La Feira Internacional da Cortiça guanya aquest any encara més rellevància amb la institucionalització de l’alzina surera com a Arbre Nacional de Portugal, una petició duta a terme per les associacions ambientalistes Transumância i Natureza e Árvores de Portugal i aprovada al Parlament el 22 de desembre. Amb aquesta petició es pretén valoritzar i protegir cada cop més la sureda i despertar a la població la importància que aquest arbre té a nivell nacional i mundial. Coruche comparteix aquest objectiu contribuint així en totes les edicions de FICOR, promovent el sector surer i els seus beneficis a nivell social, ambiental y econòmic.
 

Durant la 4ª edició de FICOR es realitzaran conferències i debats de caràcter científic, enfocats principalment als professionals del sector; però aquesta edició té també un caràcter lúdic amb la intenció d’arribar i sensibilitzar a tota la població sobre la importància i potencialitat del suro. Música, cates de vi, activitats i rutes a l’aire lliure són algunes de les activitats programades. D’altra banda, Coruche Fashion Cork és sempre un dels punts àlgids de la fira, amb diferents figures publiques de la moda i la televisió on el suro és sempre el principal protagonista.
 

Com a novetat, cal destacar que RETECORK, a part de la seva participació mitjançant l’estand, inaugurarà l’exposició fotogràfica Paisagem Corticeira. Mediterrânea. Diversa, a l’Observatório do Sobreiro e da Cortiça.

« Veure totes les notícies