Notícies

« Veure totes les notícies

COMENÇA EL CONCURS TRANSFRONTERER I INTERGENERACIONAL DE RELATS SURERS

16/04/2012

Palafrugell, 16 d’abril de 2012.- El Territori Corchacçao (Extremadura i Alentejo) acull aquest concurs de relats de temàtica surera com a principal reclam, aprofitant l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Aquest tresor natural ha conviscut amb la cultura i la tradició en aquests indrets durant segles, de forma inseparable a la devesa, i on suposa un element de diferenciació i identitat com a cap altre per a gran part de la geografia de la península ibèrica.

 

En el concurs, els participants dels qual seran parelles formades per un membre en edat escolar i l’altre major de 65 anys, s’hauran d’entregar els treballs en qualsevol format i que rescatin les tradicions sureres, les pràctiques, la vida al voltant del suro, i tota una filosofia de convivència amb la naturalesa i els seus recursos, que ha sapigut adaptar-se i modernitzar-se en l’última dècada, mantenint els patrons que han fet d’aquest un sector sostenible i responsable fins els nostres dies.
 

El concurs premiarà els tres millors treballs, que hauran de ser presentats a la seu d’ASECOR (Clúster del Corcho, San Vicente de Alcántara) abans del 9 de maig, en sobre tancat i de forma anònima. Totes les parelles concursants tindran un obsequi. La decisió del jurat i l’entrega de premis es realitzarà el 24 de maig a ASECOR, i assistiran representants del Territori Corchacçao, així com responsables estatals de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional.
 

El projecte Corchacçao està liderat per ASECOR, Clúster del Corcho de Extremadura, en col·laboració amb l’Associació Portuguesa del Suro, APCOR y l’Associació Empresarial de Portalegre, NERPOR, i està finançat pel POPTEC (Programa de Cooperació Transfronterera Espanya – Portugal).

« Veure totes les notícies