Notícies

« Veure totes les notícies

ELS ALUMNES D’ELISAVA PRESENTEN ELS SEUS PROJECTES AMB SURO

16/04/2012

Palafrugell, 16 d’abril de 2012.- El passat 12 d’abril, els estudiants del Màster en Disseny i Arquitectura d’ELISAVA van presentar els seus projectes amb suro després d’endinsar-se a la sureda, la indústria i la tradició d’aquesta cultura amb una visita a Cassà de la Selva.

 

El taller formatiu CorkLab 2012 segueix les directrius de l’edició anterior i ha estat desenvolupat per 17 alumnes, la majoria d’ells procedents de diferents països, i els quals esdevindran futurs prescriptors del suro en les disciplines del disseny industrial, l’arquitectura, l’interiorisme, etc.

 

En aquest cas però, el laboratori estava acotat al disseny d’un habitacle, seguint el criteri de que un espai amb un projecte al darrera es converteix en arquitectura. Per tant, es va proposar als alumnes crear un niu d’ocells a escala 1:1 que es transformarà en una cabana o espai lúdic per nens i adults a escala 1:100.

 

D’aquesta manera, CorkLab, gràcies al material cedit per Cork2000, pretén plantejar la projecció i la creació d’uns habitacles amb la capacitat d’escalabilitat, permetent contenir dos usos, dues tipologies d’usuari, dues ubicacions... tan sols amb el canvi d’escala; convertint així un refugi per ocells en una cabana de fantasies d’un nen. Els resultats no han decebut.

 

CorkLab és impulsat per ELISAVA i RETECORK, en el marc del projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER i rep la col·laboració de l’Institut Català del Suro, amb el suport d’Acció, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

 

El proper 15 de maig, RETECORK presentarà la publicació del CorkLab 2011 a la Sala Gaudí de La Pedrera, edició que comptà amb la col·laboració de l’Obra Social de CatalunyaCaixa. Aquesta publicació, amb coberta de suro i eco-friendly, recull l’experiència del workshop a nivell de les entitats col·laboradores, ponents i tutors, els mateixos alumnes i els seus projectes.
« Veure totes les notícies