Notícies

« Veure totes les notícies

MIQUEL ALIMENTACIÓ GRUP LLANÇA UNA CAMPANYA DE RECICLATGE DE TAPS DE SURO I APOSTA PER LA SOSTENIBILITAT DE LES SUREDES

04/05/2012

Palafrugell, 4 de maig de 2012.- Aquest mateix matí, Miquel Alimentació Grup, RETECORK i ICTA, s’han compromès amb el medi ambient i la sostenibilitat de les suredes mitjançant la firma d’un conveni de col·laboració que obre pas a la campanya Gràcies a tu, impulsada per Miquel Alimentació Grup.


Gràcies a tu és la primera campanya que aposta pel reciclatge de taps de suro implantada de forma simultània en diferents comunitats autònomes. Supermercats SPAR i Suma, concretament 250 establiments, acolliran un contenidor específic on els seus clients podran dipositar taps de suro, els quals seran traslladats a empreses especialitzades per reutilitzar aquest suro amb altres aplicacions del material.

 

D’aquesta manera, quan els consumidors entreguin un nombre determinat de taps, se’ls regalarà un obsequi fabricat amb suro, pretenent així la seva implicació amb el reciclatge, a més de donar a conèixer els seus valors ambientals i contribuir a la sostenibilitat dels espais naturals surers.


Cal destacar que la campanya inclou una aportació econòmica de Miquel Alimentació Grup que serà destinada a accions de caràcter silvícola a determinades suredes del territori espanyol, les quals seran proposades i gestionades per l’ICTA, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, i RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers.
 

Aquestes accions són de diferent tipologia, com per exemple la regeneració d’una sureda cremada, la repoblació o la formació sobre la gestió i pela del suro per qualificar professionalment i impulsar la inserció laboral; i es duran a terme a l’àrea del Massís de Les Gavarres a Catalunya; a l’àrea del Parc Natural de la Serra d’Espadà de la Comunitat Valenciana; als Montes de Toledo de Castella-La Manxa; a l’àrea de la Reserva Nacional de la Serra de la Culebra i Arribes del Duero a Castella i Lleó; i al Parc Natural Los Alcornocales, d’Andalusia.
 

RETECORK és una associació sense ànim de lucre d’àmbit internacional, amb més de 60 socis d’Espanya, Portugal, Itàlia i França, creada amb la missió de representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials amb presència del sector surer, contribuir a la valorització i difusió del llegat cultural i patrimonial vinculat a aquesta activitat i procurar el desenvolupament sostenible local a nivell econòmic, social i ambiental. La implicació de RETECORK en aquest conveni s’emmarca dins del projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.
 

ICTA és un institut d’investigació propi de la Universitat Autònoma de Barcelona que té per objectiu la promoció, el desenvolupament i la difusió de la investigació referida al medi ambient, especialment en la seva dimensió pluridisciplinar i interdisciplinar, així com la formació de postgrau en matèria de ciència i tecnologia ambientals.
 

MIQUEL ALIMENTACIÓ GRUP, amb un 100% de capital nacional, es tracta de la primera empresa del sector majorista de la distribució alimentaria a Espanya. Amb un volum de negoci de 1.000 milions d’euros, centra la seva activitat majorista a través de la seva línia de 55 cash&carry Gros Mercat; en la venda a la restauració organitzada amb la divisió Miquel Food Service, la línia d’Importació i Exportació, i la venda al major a detallistes, cadenes independents i distribuïdors. Miquel Alimentació Grup, també compta amb una cadena de 118 supermercats propis amb les ensenyes Suma i SPAR, i altres 542 supermercats franquiciats amb les marques Suma, SPAR i Pròxim.

« Veure totes les notícies