Notícies

« Veure totes les notícies

ÈXIT DE LA JORNADA VINS DE TRAMUNTANA

10/05/2012

Palafrugell, 10 de maig de 2012.- La jornada Vins de Tramuntana va penjar el cartell de places esgotades en el tast guiat pel sumiller Josep Roca, el qual va explicar vins varietals de l’Empordà i donà a conèixer els matisos de les garnatxes, carinyenes i altres varietats autòctones que donen singularitat als vins de la zona.
 

Tot seguit, Josep Blanch, President del Consell Regulador de la D.O. Empordà, va inaugurar l’acte presentant el balanç del 2011 de la denominació d’origen. En el seu discurs, destacà que entre les principals línies de treball de futur, la D.O. Empordà vol potenciar l'enoturisme. Aquesta aposta estratègica pretén estimular i consolidar un turisme desestacionalitzat que ofereixi als visitants experiències relacionades amb el vi i complementades amb la resta d'atractius de la comarca: paisatgístics, gastronòmics, arquitectònics, culturals...  En aquests moments, la D.O. Empordà i els Consells Comarcals de l'Alt Empordà i del Baix Empordà estan elaborant conjuntament un pla estratègic de l'enoturisme a l'Empordà que s'està acabant d'ultimar i serà presentat properament.
 

Aquesta intervenció va donar pas a que centenars de professionals del sector del vi, l’hostaleria, sumillers, distribuïdors i representants de botigues especialitzades poguessin degustar els vins de les diferents bodegues associades a la denominació d’origen, així com del taller sensorial dut a terme per RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers i l’Institut Català del Suro.
 

Cadascun dels assistents van poder descobrir els valors que aporta el tap de suro al vi i conèixer millor el material d’una manera interessant i interactiva així com desterrar definitivament el mal anomenat gust a suro.

 

El taller, preparat pel Laboratory Cork de l’Institut Català del Suro, amb el suport d’Acció, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, va propiciar la difusió de la campanya Sempre vins tapats amb suro, la qual impulsa RETECORK mitjançant el projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.

« Veure totes les notícies