Notícies

« Veure totes les notícies

CORUCHE CLAUSURA LA QUARTA EDICIÓ DE FICOR - FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA

28/05/2012

Palafrugell, 28 de maig de 2012.- El passat dijous va tenir lloc la inauguració oficial de FICOR amb la participació del Sr. Dionísio Simão Mendes, President de l’Assemblea General de RETECORK i Alcalde de Coruche, i el Sr. Lluís Medir, President de la Comissió Executiva de la Xarxa.

 

Aquest any, el tema principal de la fira ha estat la Dècada de la Biodiversitat en consonància amb el pla 2011-2020 creat per les Nacions Unides, el qual conté 5 objectius i 20 metes que van des de la incorporació de temes de biodiversitat en l’activitat dels governs i la societat fins mesures per protegir els ecosistemes, les espècies i la diversitat genètica.

 

És per aquesta raó, que l’exposició fotogràfica Paisagem Corticeira. Mediterrânea. Diversa, s’enquadra perfectament en aquesta edició de l’esdeveniment, inaugurada el mateix dia 24 de maig a l’Observatório do Sobreiro e da Cortiça amb multitud d’assistents i expectació per les fotografies preses al llarg dels territoris surers a nivell espanyol.

 

L’exposició s’emmarca en el projecte pilot Territoris Surers, executat fins el 2013 per RETECORK i cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. La mostra ha estat exposada al municipi portuguès mitjançant la col·laboració de l’Institut Català del Suro, amb el suport d’Acció, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

 

Tot seguit, RETECORK va prendre part del programa científic de l’esdeveniment firal participant en la conferència Valorització Ambiental i Turística de la Sureda, la qual va ser clausurada per la Sra. Assunção Cristas, Ministra d’Agricultura, Mar, Ambient i Ordenança del Territori de Portugal.

 

Com en edicions anteriors, FICOR 2012 no ha oblidat el caràcter lúdic amb la intenció d’arribar i sensibilitzar a tota la població sobre la importància i potencialitat del suro. Música, cates de vi, activitats i rutes a l’aire lliure han estat algunes de les activitats que s’han dut a terme. Per una altra banda, Coruche Fashion Cork ha tornat a ser un dels punts àlgids de la fira, amb diferents figures públiques de la moda i la televisió on el suro ha estat sempre el principal protagonista.

« Veure totes les notícies