Notícies

« Veure totes les notícies

CORKLAB A VIVEXPO 2012

15/06/2012

Palafrugell, 15 de juny de 2012.- Del 13 al 15 de juny ha tingut lloc l’edició 2012 de Vivexpo, la qual s’ha centrat en el suro i l’eco construcció. La Xarxa Europea de Territoris Surers ha estat present a través de la presentació del CorkLab, projecte d’investigació i innovació de possibles noves aplicacions del suro en el marc de l’ecodisseny i desenvolupat a través d’alumnes di professors del Màster en Disseny i Arquitectura d’ELISAVA, Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

 

CorkLab s’emmarca en el projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, i ha rebut la col·laboració de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, pel que ha estat possible editar una publicació que recull l’experiència 2011, amb els seus objectius i resultats, disponible a la pàgina web de la Xarxa.

 

L’objectiu d’aquest taller formatiu és oferir un material, nou o desconegut en molts casos, a professionals de l’arquitectura, el disseny industrial, l’interiorisme... i transmetre’ls els valors ambientals, culturals, socials i les seves característiques físico-químiques perquè siguin capaços de crear un producte diferent al tap de suro però amb la mateixa o major sortida comercial i valor afegit.

 

La presentació va anar a càrrec de Mauricio O’Brien, Director del Màster d’ELISAVA, i Gemma Echevarría, representant de l’agència de comunicació Bingo!, coordinadora del projecte; i es va dur a terme amb la col·laboració de l’Institut Català del Suro, amb el suport d’Acció, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

 

Cal destacar la importància dels contactes mantinguts durant aquests dies amb la finalitat d’establir sinergies amb les pròpies entitats del sector surer així com amb entitats i persones compromeses amb la sostenibilitat i l’eco construcció, per exemple el Sr. Jordi Bonet, arquitecte director dels treballs de la Sagrada Família de Barcelona; o la oportunitat de participar a la reunió de treball de la FAO-Silva Mediterrània.
« Veure totes les notícies