Notícies

« Veure totes les notícies

EL SURO PRESENT AL 10è ANIVERSARI DE LA REVISTA GAVARRES

19/06/2012

Palafrugell, 18 de juny de 2012.- El passat dissabte, la revista Gavarres va celebrar el seu desè aniversari. La publicació va néixer amb el propòsit de deixar un testimoni escrit i gràfic d’un espai, d’una gent i d’un temps. La revista comprèn l’espai geogràfic de les Gavarres, l’Ardenya, les muntanyes de Begur, del Baix Ter i del Montgrí, territoris on la sureda té un protagonisme clau.

 

RETECORK, en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER; i l’Institut Català del Suro, amb el suport d’Acció, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, han col·laborat en l’acte mitjançant un taller sensorial, el qual té un caràcter experimental i el seu objectiu és que el públic sigui capaç d’identificar i percebre els aromes, caracteritzant els que poden derivar del suro o els que li són aliens; tot això amb exercicis interactius i dinàmics.

 

El taller va tenir lloc de 17h a 20h, tres hores durant les quals es va arribar a un gran nombre d’habitants locals de Girona així com a visitants estrangers de la ciutat, fet que va permetre donar  a conèixer el suro, la seva cultura i idoneïtat com a tapament a persones que gairebé desconeixien el seu origen.

 

Els visitants també van poder realitzar activitats relacionades amb la ceràmica, el carboneig, la fabricació de carracs i taps de suro, etc. i l’acte, presidit pel Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i l’Alcalde de Girona, Carles Puigdemont, entre altres autoritats, va finalitzar amb la presentació del número 21 de la revista Gavarres i del llibre 18 mirades de Miquel Pairolí.
« Veure totes les notícies