Notícies

« Veure totes les notícies

EL CONSORCI FORESTAL DE CATALUNYA ORGANITZA LES XXIX JORNADES TÈCNIQUES SILVÍCOLES EMILI GAROLERA

04/06/2012

Palafrugell, 4 de juny de 2012.- Les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera es celebren per iniciativa del Consorci Forestal de Catalunya des del 1984, havent contribuït a augmentar els coneixements forestals pràctics de nombrosos silvicultors i professionals. El Centre de la Propietat Forestal, des de la seva creació, ha donat recolzament a l’organització i difusió d’aquestes, així com altres centres i entitats relacionades amb el sector forestal col·laboren de diferent manera en la realització d’aquestes Jornades.

 

L’objectiu de les jornades és donar una formació pràctica, el més àmplia possible, sobre la gestió dels boscos i la silvicultura de les diferents espècies forestals i presentar in situ experiències relatives a la planificació de la gestió, tractaments silvícoles, gestió i aprofitament d’espècies forestals, introducció d’espècies i plantacions, mercats i productes, etc.

 

Any rere any, s’aposta per una major especificitat a cada jornada, donant èmfasi als aspectes tècnics i econòmics de la gestió i la silvicultura de les espècies forestals tractades. Així mateix, en el marc d’una creixent col·laboració transpirinenca, es fomenta la participació conjunta amb silvicultors i tècnics d’ambdós costats del massís pirinenc. Des de l’edició de l’any 2009, les Jornades Tècniques Silvícoles reben el nom d’Emili Garolera, en record i reconeixement de la tasca del creador i divulgador de les mateixes.

 

RETECORK, en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, ha assistit a la 8a  i última Jornada, centrada en les tasques de regeneració a suredes cremades. Es va poder veure el resultat de treballs silvícoles en una finca forestal del baix Montseny on, amb l’execució de treballs de millora com l’estassada i tallades selectives, s’ha tornar a posar la sureda en producció. A la vegada, s’ha presenciat el procés i la tècnica de a pela, eines i complements que s’utilitzen, el tractament fitosanitari i la primera classificació del suro.
« Veure totes les notícies