Notícies

« Veure totes les notícies

NAVAHERMOSA RECUPERA LA SEVA SUREDA

09/08/2012

Palafrugell, 9 d'agost de 2012.- El municipi de Navahermosa, a la província de Toledo, ha recuperat 4 hectàrees de sureda gràcies a una repoblació duta a terme entre finals de juliol i principis d'agost. Aquestes 4 hectàrees, 450 peus per hectàrea, s'han plantat en una parcel·la agrícola del terme municipal de Navahermosa, municipi amb una forta indústria surera però escassa massa forestal.

 

Les tasques es van iniciar amb el llaurat i posteriorment amb la plantació manual dels arbres, d’uns 20 o 30cm d’alçada. Un cop ben trepitjada la terra, es col·locà un tutor i protector a la planta per evitar possibles atacs d’herbívors. Una altra de les problemàtiques que podria sorgir és la falta d’aigua degut a l’època de l’any, però a cada planta se li ha fet un escocell, clot a l’entorn del cep que permeti la conservació de l’aigua.

 

Durant tot el mes d’agost s’ajudarà a la nova plantació mitjançant recs, com a mínim setmanals, i s’han previst unes 300 plantes aproximadament per la substitució de les marres, plantes que desgraciadament es sequen o ja venen defectuoses. Aquesta reposició es preveu realitzar en els mesos d’octubre o novembre d’enguany.

 

L’acció es realitza a través de la campanya Gràcies a tu, impulsada per Miquel Alimentació Grup. Aquesta empresa, dedicada a la distribució alimentària, aposta per la millora i sostenibilitat de les suredes i per això ha firmat un conveni de col·laboració amb RETECORK i ICTA, en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. 

 

La campanya Gràcies a tu consta de dues fases: la primera d’elles aposta pel reciclatge de taps de suro als supermercats SPAR i Suma, els quals seran incorporats de nou a la indústria surera en forma d’altres aplicacions diferents al tap i, la segona, són accions silvícoles lligades directament als territoris surers, les quals van des de l’aposta per la certificació forestal, un curs de formació sobre la pela organitzat a Cerezal de Aliste o la regeneració d’una sureda al Parc Natural de la Serra Espadà.
« Veure totes les notícies