Notícies

« Veure totes les notícies

L’ASSEMBLEA GENERAL DE RETECORK RATIFICA 8 NOUS SOCIS

24/09/2012

Palafrugell, 24 de setembre de 2012.- La Xarxa Europea de Territoris Surers va celebrar el passat 21 de setembre la seva Assemblea General. En aquesta ocasió, el municipi amfitrió va ser Santa Maria da Feira, municipi acabat d’incorporar a RETECORK. La rellevància d’aquest nou membre recau en el pes industrial surer d’aquest, tenint en compte que la resta de municipis portuguesos membres de la Xarxa, del sud del país, destaquen per la seva  extensió forestal.

 

Hornachuelos és un altra de les noves incorporacions, el primer municipi de la província de Còrdova. A part d’aquests municipis, s’han adherit també la Università Degli Studi di Sassari de Itàlia, la Association Syndicale Libre de Gestion Forestière de la Suberaie Varoise de França i la Diputació de Badajoz, la Diputació de Caceres, l’Ajuntament d’Agullana i l’Ajuntament de Sestrica d’Espanya, arribant així a més de 65 membres. 

 

En el transcurs de l’Assemblea, varen tenir lloc varies intervencions: el Sr. Joaquim Lima, Director General d’APCOR, patronal portuguesa, va narrar la consecució de la campanya INTERCORK, campanya de comunicació finançada al 80% pel govern portuguès, llançada a nivell internacional i amb resultats impactants. Seguidament, Manel Pretel, Director de l’Institut Català del Suro, va presentar la campanya CORK, iniciativa dirigida al mercat espanyol, i presentada el passat 19 de setembre a Madrid davant els mitjans de comunicació i públic especialitzat: sumillers, bodegues, etc.

 

El President de C.E.Liège, Enric Vigas, també va dedicar unes paraules a la tasca realitzada per la Xarxa i en agraïment per part del sector. També va intervenir José Arruda, representant de AMPV, Associació de Municipis Portuguesos del Vi, que va instar a una col•laboració més estreta entre ambdues entitats.

 

Una cop finalitzada la reunió, aquella mateixa tarda els membres de l’ Assemblea General de la Xarxa varen ser rebuts per Antonio Amorim, President del Consell d’Administració de Corticeira Amorim, amb el que intercanviaren uns minuts de conversa abans de visitar la seva industria i petit museu.

« Veure totes les notícies