Notícies

« Veure totes les notícies

SANT CELONI COMERÇ GUANYA UN PREMI FUTURSHOP 2012 A TRAVÉS D’UNA CAMPANYA DE RECICLATGE DE TAPS DE SURO

28/09/2012

Palafrugell, 28 de setembre de 2012.- Els premis Futurshop tenen per objectiu el reconeixement públic de productes, serveis, solucions i projectes dirigits al sector retail que, segons el jurat, marquen un punt de referència en el seu camp, bé perquè sobresurt la seva qualitat o perquè aporta innovació que pugui convertir-se en referència del sector.


Sant Celoni Comerç, com a guanyadora d’aquest premi, comptarà amb un espai d’exposició a Expo Retail 2012, que es celebrarà a Madrid els dies 17, 18 i 19 d’octubre, dies en els que es farà l’entrega dels Premis Futurshop. L’associació de comerciants presentà el projecte anomenat TERRITORI, HISTÒRIA I MEDI AMBIENT EN UNA CAMPANYA COMERCIAL, campanya de reciclatge de taps de suro que es va dur a terme a finals de 2010.


L’associació volia, no només fer una campanya impactant de promoció del comerç que incrementés vendes, sinó també sensibilitzar sobre la conservació del medi ambient, destacar fets històrics del territori i donar a conèixer la riquesa del municipi i el seu entorn. Van trobar en el suro el millor aliat per promoure la preservació del medi ambient i donar a conèixer les possibilitats del reciclatge del suro i promocionar el seu ús enfront d’altres materials.


La campanya va consistir en la col·locació de petits contenidors a cada establiment perquè els consumidors poguessin dipositar els seus taps de suro durant un període determinat. Cada compra efectuada acompanyada d’un tap de suro obtenia una butlleta per participar en un sorteig. Finalment, tots els taps recollits van ser portats a la Plaça de la Vila el 20 de novembre, data de finalització de la campanya. Els actes d’aquest dia es van centrar en el suro com tallers infantils, una exposició fotogràfica i el sorteig de 3 premis de 100€ en targes regal. Posteriorment, els taps van ser traslladats a la indústria surera on van ser reabsorbits per la fabricació d’altres productes de suro.


L’èxit de la campanya es deu també a les entitats implicades: l’Ajuntament de Sant Celoni, l’Associació d’Empresaris Turístics Baix Montseny, el Museu del Suro de Palafrugell i RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers.

« Veure totes les notícies