Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK ES PRESENTA DAVANT EL NOU EQUIP DE GOVERN DE CALANGINAUS, SARDEGNA.

13/09/2012

Palafrugell, 13 de setembre de 2012.- Fa pocs mesos es van dur a terme les eleccions municipals italianes i al municipi de Calangianus va tenir lloc un canvi de govern. El Sr. Medir, President de la Comissió Executiva de RETECORK; Josep Capellà, Coordinador General de la Xarxa; i Guillem Genover, regidor delegat de l’Ajuntament de Palafrugell, es van desplaçar a Sardegna per conèixer i intercanviar visions amb els nous representants de RETECORK a Itàlia.

 

La trobada es desenvolupà de manera distesa i va servir per corroborar les línies estratègiques de treball conjuntes que seguirà la Comissió Executiva de RETECORK i els nous dirigents de Calangianus. Després de l’esmentada reunió, els representants de la Xarxa van tenir l’oportunitat de conversar amb els altres representants de municipis, entitats sardes adherides a la Xarxa i representants d’empreses sureres locals per explicar-los-hi les accions realitzades des de l’última Assemblea General, celebrada el passat març de 2011.

 

Degut a aquest canvi de govern, els òrgans de RETECORK s’han vist modificats de la següent manera: la Secretaria de l’Assemblea General passa a ser ocupada per Mario Carta, Alcalde d’Alà dei Sardi, i la Vicepresidència italiana de la Comissió Executiva l’ostenta Gio Martino Loddo, Alcalde de Calanginaus.

 

A l’illa de Sardegna i, especialment, a la província d’Olbia-Tempio, el sector surer és una activitat molt rentable i la majoria de la població es dedica a l’extracció i processament d’aquest material. El 1987, Calanginaus passà a ser un dels 100 municipis de la península d’Itàlia més industrialitzats i la seva economia, viva i sòlida, es basa principalment en el suro.
« Veure totes les notícies