Notícies

« Veure totes les notícies

ELS VISITANTS DE LA FESTA DEL VI NOU DE CALONGE DESCOBREIXEN ELS SECRETS DEL SURO ENFRONT EL VI

12/11/2012

Palafrugell, 12 de novembre de 2012.- El passat 7 de novembre es dóna el tret de sortida a la Festa del Vi Nou 2012 amb un curs de cuina que té el vi com a ingredient destacat. Va ser el cap de setmana del 10 i 11 quan Calonge va concentrar la major part de l’oferta d’activitats i quan també s’encetaren les primeres bótes del vi nou, deixant palès la seva naturalesa de municipi vinícola i surer.

 

Durant tot el cap de setmana el centre històric s’omplí de parades, de vi i de tradició. Al voltant d’aquest producte giren totes les activitats, que van des d’espectacles itinerants fins a visites guiades per conèixer els secrets del vi i de la vinya, passant per tallers d’aixafar raïm, tast de vins i exposicions, entre d’altres.

 

En aquest marc, és impossible oblidar-se del suro com a millor tapament pels vins i espumosos. D’aquesta manera, RETECORK va dur a terme un taller sensorial on els participants, més d’una trentena, van poder descobrir els valors que aporta el tap de suro al vi, com interacciona amb aquest i conèixer millor el material d’una manera interessant i interactiva així com desterrar definitivament el mal anomenat gust a suro.

 

El taller, preparat per l’Institut Català del Suro, amb el suport d’Acció, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, va propiciar la difusió de la campanya Sempre vins tapats amb suro, la qual impulsa RETECORK mitjançant el projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.

« Veure totes les notícies