Notícies

« Veure totes les notícies

EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE TOLEDO, GARCÍA-TIZÓN, DEFENSA LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT I ELS ESPAIS NATURALS

19/11/2012

Palafrugell, 19 de novembre de 2012.- El President de la Diputació de Toledo, Arturo García-Tizón, assistí el passat divendres a la inauguració de l’exposició Tardor Natural, que acull el Centre Cultural San Clemente fins el 12 de desembre de 2012 i que ha estat organitzada pel Servei de Medi Ambient de la Diputació de Toledo.


L’exposició està integrada per quatre mostres fotogràfiques que ofereixen a l’espectador una visió de diferents aspectes que comporta la naturalesa, transmetent la bellesa dels seus paisatges i el valor dels elements que els composen. L’aigua, les suredes, els bolets, la naturalesa salvatge i no controlada per l’home que s’amaga als nuclis urbans, són les temàtiques integrades.

 

García-Tizón ha afegit que “la Diputació posa a disposició de tots els interessats una mostra més de la varietat i riquesa que té la naturalesa, i la necessitat, avantatges i la conveniència de protegir el medi ambient i els espais naturals”.


La primera de les col•leccions s’articula en torn a 30 fotografies de Javier Puertas (llicenciat en Geografia, que col•labora en vàries publicacions mediambientals i imparteix cursos de fotografia), i es presenta sota el títol L’aigua i els seus paisatges, amb fotografies que tracten de reflectir, transmetre i compartir el gairebé infinit conjunt de paisatges naturals, rurals i culturals en els que l’aigua és protagonista i senyal d’identitat del territori. Tot i sense el seu rastre en les estampes, són molts els paisatges on la seva essència – líquida, sòlida o gasosa- és l’aigua.


La mostra Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, pertany a la Xarxa Europea de Territoris Surers (RETECORK) en la qual està integrada la Diputació de Toledo. RETECORK compta amb més de 60 membres d’Espanya, Portugal, Itàlia i França, i aspira a representar i defensar els interessos de les col•lectivitats territorials amb presència del sector surer, contribuir a la valorització i difusió del llegat cultural i patrimonial vinculat a aquesta activitat i promoure el desenvolupament sostenible local a nivell econòmic, social i ambiental dels seus municipis. L’exposició s'emmarca en el projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER i consta de 41 plafons que transmeten la diversitat i riquesa del paisatge surer al llarg de la Península Ibèrica, unint coneixement s tècnics i vivencials a través dels seus textos i fotografies impactants realitzades per Lluís Català.


La col•lecció Naturalesa urbana es composa de 30 fotografies realitzades pels socis de l’Associació Fotògrafs de Naturalesa de Madrid (FONAMAD), una associació nascuda a principis de 2005 i que pretén fomentar l’amor per la naturalesa, la seva conversació i difondre el respecte pel medi ambient. L’exposició mostra la naturalesa salvatge i no controlada per l’home que s’ha instal•lat als nostres carrers i edificis. La naturalesa ens envolta en tots els moments de la nostra vida, en el nostre dia a dia, a les nostres ciutats, pobles, perquè som i estem envoltats d’ella.

 

Per últim, El món dels bolets es composa de 50 fotografies de diferents espècies de fongs realitzades pels socis de l’Associació Micològica “Toletum”. Amb aquesta exposició, l’associació pretén difondre el món dels bolets, un món submergit, poc conegut, fascinant, delicat i sovint capritxós, que hem de preservar i respectar en una natura cada cop més amenaçada i així poder seguir gaudint d’ells en les nostres sortides al camp.

« Veure totes les notícies