Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK EXPLICA LA SEVA EXPERIÈNCIA A LES JORNADES TÈCNIQUES DE L’ESPAI CATALÀ TRANSFRONTERER

30/11/2012

Palafrugell, 30 de novembre de 2012.- La Xarxa Europea de Territoris Surers ha organitzat, en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, una taula rodona a les Jornades Tècniques de l’Espai Català Transfronterer per tal de compartir la seva experiència en cooperació econòmica a nivell internacional. RETECORK és una xarxa constituïda per municipis, entitats supramunicipals, propietaris forestals, industrials, instituts tecnològics, etc. d’Espanya, Portugal, Itàlia i França; i vetlla pel desenvolupament socioeconòmic, cultural i ambiental dels territoris vinculats al suro.

 

RETECORK dedica tota la seva empenta en la millora de la qualitat de vida dels municipis i territoris, assegurant que l’activitat surera, que ha estat font de riquesa durant més de dos segles, continuï sent un important recurs de desenvolupament local. D’aquesta manera, André Bordaneil, Alcalde de Maureillas-Las Illas; Alfons Quera, Alcalde d’Agullana; Sergi Sabrià, Secretari General d’AECORK; Renaud Piazzetta, Director de l’Institut Méditerranéen du Liège; i Enric Vigas, President de C.E.Liège, tots ells membres de la Xarxa, van exposar l’experiència de pertànyer a RETECORK i els projectes que es duen a terme a nivell internacional i transfronterer.

 

El delegat del Govern en funcions, Eudald Casadesús, ha estat l’encarregat de concloure aquestes jornades que van tenir lloc ahir a La Jonquera i abans d’ahir a Girona. Més de 200 persones han assistit a les dues sessions que han reunit experts en cooperació i que han servit per conèixer experiències de col·laboració en l’àmbit empresarial i universitari.

 

En la seva intervenció, el delegat del Govern ha valorat el contingut i ha destacat que el Govern té la voluntat de donar l’impuls definitiu a l’Espai Català Transfronterer com una realitat palpable i també per fer possible que els recursos dels que disposarà la Unió Europea a partir de 2014 es puguin canalitzar cap al territori. També ha afirmat que les col·laboracions econòmica, empresarial i universitària que han reflectit les Jornades demostren que la cooperació en el futur immediat caldrà fer-la, no tant a través dels Estats, sinó a través dels territoris.

« Veure totes les notícies