Notícies

« Veure totes les notícies

LLUÍS MEDIR, PRESIDENT DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA DE RETECORK, REP EL PREMI GLA D’OR ATORGAT PER LA PATRONAL CATALANA DEL SURO

13/12/2012

Palafrugell, 13 de desembre de 2012.- Els premis Gla d’Or 2012 han tingut lloc al Mas de Torrent Hotel & Spa (Torrent, Girona). L’acte ha reunit algunes de les personalitats més importants de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial de les comarques de Girona, així com membres de l’Administració.

 

Els guardonats han estat:

 

Sr. LLUÍS MEDIR, per la seva dedicació desinteressada i passió pel producte suro. Per crear i liderar una iniciativa amb un gran potencial com és RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, que serveix al sector surer per a fer lobby davant les administracions públiques i vetlla pels interessos i el desenvolupament sostenible dels territoris i municipis surers.

 

Sr. JOSÉ LUIS GALLEGO, en reconeixement a la tasca que realitza en defensa del suro i sobretot per la difusió que en fa en fòrums i mitjans de comunicació, fet que permet arribar al gran objectiu: el consumidor final.

 

LA CAIXA, eina imprescindible pel país i per la indústria, pel seu compromís social i de conservació pel medi ambient promovent iniciatives en aquest sentit. Per tenir uns valors en consonància amb el sector surer, preocupació i responsabilitat social. Ha recollit el premi el Sr. Jordi Nicolau, director executiu territorial de Catalunya.

 

Els tres premiats han coincidit en les seves paraules d’agraïment en que la indústria del suro és un paradigma de sostenibilitat, modernitat i projecció de futur.

 

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de Francesc Jiménez, president d’AECORK, el qual ha realitzat una radiografia de com es troba el sector actualment,  destacant que malgrat la situació de crisi dels darrers anys, l’estratègia d’internacionalització duta a terme pel sector surer ha permès expandir la seva presència en els mercats del nou món (nous països productors de vins com Estats Units, Xile i Argentina).

 

Actualment, les exportacions de taps en aquests mercats suposen al voltant d’un 10% d’increment sobre el 2009, destacant l’augment en els mercats d’Estats Units i Argentina del tap de cava.

 

En declaracions del President d’AECORK, aquesta és una dada positiva que es valora amb optimisme i s’espera seguir incrementant en els següents anys donada la desacceleració als mercats tradicionals.

 

El discurs de cloenda ha anat a càrrec del Sr. Eudald Casadesús, delegat del govern de la Generalitat en funcions que ha volgut destacar la capacitat exportadora i innovadora del sector surer arreu.

 

Seguidament a l’entrega de premis, s’ha realitzat el sopar institucional al Restaurant de la Piscina del Mas de Torrent Hotel & Spa, amb la col·laboració dels Vins de Bodegues Pinord i Caves Nadal. Així mateix, l’acte ha comptat amb el patrocini de Bureau Veritas.

« Veure totes les notícies