Notícies

« Veure totes les notícies

LA SUBDELEGADA DEL GOVERN A ZAMORA, CLARA SAN DAMIÁN, INAUGURÀ EL TALLER PARTICIPATIU DEL PROJECTE TERRITORIS SURERS A CEREZAL DE ALISTE

04/12/2012

Palafrugell, 4 de desembre de 2012.- En el marc del projecte Territoris Surers, desenvolupat per RETECORK i cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, va tenir lloc ahir al Centre d’Interpretació El Alcornocal un taller participatiu perquè els agents socials, econòmics, la ciutadania i l’administració pública opinés, aportés i donés idees per la promoció del sector surer i el desenvolupament sostenible d’aquests territoris.  

 

El projecte tracta d’ajudar a consolidar la singularitat i identitat pròpia dels territoris surers i amb aquest taller es pretén la recerca de noves oportunitats, crear noves fonts d’ocupació mitjançant una gestió sostenible de les suredes i conscienciar a la ciutadania de la importància del consum de productes de suro. Muelas del Pan creu en el potencial que les seves més de 300 hectàrees de sureda poden oferir al desenvolupament de la zona i aposten pel producte suro així com l’interès turístic que aquest pot generar.

 

Clara San Damián va qualificar Aliste com una terra d’oportunitats a la vegada que felicità a l’Ajuntament de Muelas del Pan per la seva aposta per formar part de RETECORK, entitat a la que va mostrar el seu recolzament i animà a alcaldes, regidors i experts a no perdre l’oportunitat de progressar i la il·lusió per aquesta província.

 

Luis Alberto Miguel, Alcalde de Muelas del Pan, va assegurar que es pot viure del suro i va expressar que si aquesta és la intenció dels seus habitants, s’haurà de seguir apostant pels seus valors, destacant que seria molt productiu tancar el cicle de manera local, doncs actualment la pela la realitzen treballadors portuguesos i el suro acaba tot a Portugal.  

 

Finalment, Lluís Medir, President de la Comissió Executiva de RETECORK, va incidir en que el món és complex i que quan es creix és necessari diversificar. Segons el seu punt de vista, s’ha d’aconseguir que els qui viuen als pobles visquin millor a través de les oportunitats a nivell econòmic, social i ambiental que brinda el sector surer.

« Veure totes les notícies